baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Велика біда прийшла на українську землю…

Гинуть мирні люди, руйнуються міста, села, не збирається врожай, зупиняються шахти, але ще гірше, що після 70 років миру ми почули такі слова, як мобілізація, фронт, ворог. В кожній домівці нашої миролюбивої України тепер розмовляють про бронежилети, гармати, про призваних захищати свою землю – чоловіків.

В Павлоградському районі, як і по всій країні живуть патріоти. Із Павлоградського району в зону АТО пішло багато добровольців та мобілізованих. Є нажаль загиблі — Кривсун Юрій Олександрович, Савенков Александр Владимирович, Котов Олександр Олександрович, Грабовий Валерій Миколайович.

Кожна людина зараз готова віддати від себе, від сім’ї хоч якусь копійчину, аби скоріше настав мир, аби більше не гинули люди. Мешканці району від школяра до пенсіонера, від фермера до рядового працівника беруть активну участь в благодійних акціях по підтримці наших військових.

Протягом останніх місяців під патронатом керівництва району, сільських голів з району відправлено продукти харчування, дизельне паливо та інші речі першої необхідності на суму майже 200 тис. грн. Активну участь приймають Троїцька, Богуславська, В’язівоцька, Богданівська, Межиріцька сільські ради.

На цьому тижні на кошти, які назбирали вчителі, лікарі первинної ланки, працівники культури та управлінь, відділів райдержадміністрації (а це майже 14 тис. грн.) закупили чай, воду, тютюнові та макаронні вироби, крупи, тушонку, теплі вустілки та носки, засоби особистої гігієни, дощовики. А скільки зібрано та відправлено небайдужими людьми картоплі, моркви, цибулі, капусти, консервації. Місцеві підприємці надали чималу кількість ліхтарів, наборів ключів, зварювальний апарат.

Кожен колектив районної організації також проводить свої акції. Так вчителі, методисти районного відділу освіти райдержадміністрації закупили повне знаряддя вчителю фізкультури однієї з шкіл району, лікарі комунального закладу Павлоградської Центральної районної лікарні Дніпропетровської обласної ради свій одноденний заробіток використали для придбання бронежилета колишньому лікарю, який перебуває в зоні АТО, закупили медикаменти та товари першої необхідності та відправили військовим.

Хочеться зазначити, що більшість людей не вважають свої дії якимись героїчними чи незвичайними. Коли наші волонтери робили закупівлю чобіт, чи носків підприємці зменшували ціну, а фермери, які вносять значну долю допомоги прохають не називати їх прізвища.

Нажаль факти свідчать про те, що біда поєднує українців та гордість за народ переповнює серце.

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner