baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Зважаючи на успішну реалізацію проекту в минулі роки, Міністерства  охорони здоров’я та фінансів України прийняли позитивне рішення щодо продовження цього року часткового відшкодування вартості ліків для хворих на гіпертонію. Відтак, у Дніпропетровській області з 15 липня 2014 року роботу пілотного проекту відновлено.

В Україні третина населення має проблему підвищеного артеріального тиску. Із них лише 60% знають про це захворювання. Системно лікуються 40%, 14% – продовжують лікування тривалий час. Тому пілотний проект по впровадженню середніх (референтних) цін в Україні вирішили розпочати з проблеми гіпертонічної хвороби.

Головна ціль пілотного проекту – забезпечити повноцінне лікування хворих на гіпертонічну хворобу, особливо соціально незахищених категорій населення України.

Проект складається з двох етапів. На першому етапі – встановлення доступних цін на лікарські засоби, що зареєстровані в Україні. Їх вартість в аптечних мережах повинна бути наближеною до рівня встановленої оптово- відпускної ціни.

Реалізація другого етапу проекту :  запроваджується механізм часткової компенсації громадянам вартості ліків від гіпертонічної хвороби за рахунок бюджету, референтну вартість аптекам компенсує держава. Хворі йдуть в аптеки, де їм за рецептом видають необхідні ліки з частковим відшкодуванням їх вартості.

Таким чином хворі  на гіпертонію  знов будуть мати можливість отримувати медикаменти для лікування.

Гіпертонічну хворобу неможливо вилікувати за один місяць, тому постійне лікування надзвичайно важливе!

Отримати рецепти на ліки  хворі можуть у лікаря – терапевта КДЦ та при  знаходженні на лікуванні  у стаціонарних відділеннях   КЗ «Павлоградська ЦРЛ»ДОР».

 

Адміністрація КЗ «Павлоградська ЦРЛ»ДОР»

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner