baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

ЯК ЗАПОБІГТИ ЗАХВОРЮВАННЮ.  Україна відзначає Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами.. Відтак, особлива увага приділяється саме поширеності серед населення інформації про цей важкий недуг, яку загрозу для здоров’я людини та для суспільства несе вірусний гепатит. Нині у світі гепатити за ступенем поширеності та рівнем захворюваності займають одне з провідних місць у структурі інфекційних хвороб.

Гепатит – це запальне захворювання печінки, найважливіше епідеміологічне значення мають, передовсім, вірусні гепатити. Наразі серед дорослих основну проблему становлять гепатити В та С.

Що ж до дитячого населення, то у даного контингенту не втратив актуальності і вірусний гепатит А. Найвищий рівень частоти вірусного гепатиту А спостерігається серед дітей від 5 до 14 років. Окремі випадки захворювання та епідемії гепатиту А відбуваються у всьому світі й мають тенденцію до циклічності.

Інфікування

Вірус гепатиту А виділяється із випорожненнями хворих на гепатит та передається через забруднені випорожненнями хворого воду та харчі, предмети побуту та брудні руки. Тому захворювання тісно пов’язане з недотриманням санітарних правил і недосконалістю навичок особистої гігієни. підвищення захворюваності спостерігається в літньо-осінній період.

Профілактика

Для запобігання інфікуванню дітям змалку слід прищеплювати правила особистої гігієни, демонструвати їх власним прикладом, зокрема, обов`язково мити руки з милом після кожного відвідування туалету, перед приготуванням та вживанням їжі. Перед споживанням овочів, фруктів, в т.ч. ягід, їх необхідно добре промити питною водою. Для пиття потрібно використовувати спеціальну питну відстояну воду.

Завідувач Новодачинської АЗПСМ                                  М.К.Алієв

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner