baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

На виконання програми збереження пам’яток Великої Вітчизняної війни в Дніпропетровській області до 2014 року перший заступник голови облдержадміністрації А.Ф.КРУПСЬКИЙ провів нараду з  заступниками голови райдержадміністрації, відповідно до розподілу функціональних повноважень. Розглядалось питання щодо стану виконання даної програми.

Від Павлоградського району на нараді була присутня Комаркова Л.М. заступник голови райдержадміністрації. Людмила Михайлівна доповіла про стан пам’яток Великої Вітчизняної війни в Павлоградському районі.

На території Павлоградського району знаходяться 48 пам’яток Великої Вітчизняної війни. З них – 4 меморіальних комплекси, 7 пам’ятників, 15 братських могил, 22 – інші пам’ятники Великої Вітчизняної війни.

Згідно із Програмою в 2014 році в Павлоградському районі заплановано реконструкцію пам’яток, розташованих на території Карабинівської та В’язівоцької сільських рад. Зокрема, в Карабинівській сільській раді за кошти обласної субвенції в сумі 50 тис. грн. заплановано проведення робіт наступних пам’яток:

1. «Братські могили радянських воїнів» (охоронний № 6227) с. Новоолександрівське

2. «Братські могили радянських військовополонених» (охоронний № 6228)  с. Новоолександрівське

3. «Дві індивідуальні могили радянських воїнів» (охоронний № 6222) с. Лиманське.

У В’язівоцькій сільській раді за кошти обласної субвенції в сумі 40 тис. грн. заплановано проведення робіт пам’яток:

1. «Група могил радянських воїнів» (3 могили) охоронний № 6111, с. В’язівок

2. «Група могил радянських воїнів» (2 могили) охоронний № 6112, с. В’язівок

3. «Братська могила радянських воїнів» ( 1 могила) охоронний № 6110, с. В’язівок.

Станом на 14 липня 2014 року до Дніпропетровського обласного центру з охорони історико-культурних цінностей для узгодження переліку робіт надано ескізні проекти реконструкції пам’яток Великої Вітчизняної війни по двом сільським радам. Отримано погодження робіт пам’яток історії, розташованих на території Карабинівської сільської ради.

10 липня комісією в складі представника відділу культури, туризму, національностей та релігій райдержадміністрації, сільського голови та представника проектної організації здійснено виїзд до пам’яток з метою проведення фотозйомки для подальшого виготовлення ескізів.

На реконструкцію пам’яток Великої Вітчизняної війни з обласного бюджету було виділено субвенції:

—  у 2008 році в розмірі 100 тис. грн. – відремонтовано 6 пам’яток (Булахівська, Карабинівська, Поперечненська сільські ради),

— у 2009 році  в розмірі 100 тис. грн. – відремонтовано 4 пам’ятки (Новоруська, Новодачинська сільські ради),

— у 2010 році в розмірі 130тис. грн. – відремонтовано 2 пам’ятки (Межиріцька, Кочережківська сільські ради),

— у 2011 році в розмірі 45 тис. грн. – відремонтовано 3 пам’ятки (Кочережківська, Новоруська сільські ради),

— у 2012 році з обласної бюджету було виділено 46 тис. грн. на капітальний ремонт пам’яток  Богданівської сільської ради (№6212 Братська могила радянських танкістів (с. Богданівка), №2488 Могила невідомого воїна Радянського Союзу (с. Самарське). Кошти неосвоєні: проектувальники почали працювати над проектно-технічною документацією з 01.10.2012р. після отримання сертифікату. Проект ремонту пам’яток декілька разів повертали з «ДП «Укрінвестекспертиза» на доопрацювання. Станом на 31.12.2012р. проект було затверджено в Інспекції державного архітектурно-будівничого контролю в Дніпропетровській області.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner