baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Статтею 47 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” визначено, що пенсія виплачується щомісяця організаціями, що здійснюють виплату і доставку пенсій, у строк не пізніше 25 числа місяця, за який виплачується пенсія, виключно в грошовій формі за зазначеним у заяві місцем фактичного проживання пенсіонера в межах України. В Україні такою організацією є національний оператор поштового зв’язку — Українське державне поштове підприємство зв’язку “Укрпошта”.

Також, вказаною статтею передбачено, що пенсія може виплачуватися за довіреністю, порядок оформлення і строк дії якої визначаються законом. Виплата пенсії за довіреністю здійснюється протягом усього періоду дії довіреності за умови поновлення пенсіонером заяви про виплату пенсії за довіреністю через кожний рік дії такої довіреності.

До того ж, для врегулювання порядку своєчасної виплати пенсії було затверджено наказом Міністерства транспорту та зв’язку України, Міністерства праці та соціальної політики України і постановою правління Пенсійного фонду України “Інструкцію про виплату та доставку пенсій, соціальних допомог національним оператором поштового зв’язку”.

Для виплати пенсії за довіреністю згідно з чинним законодавством в Інструкції про виплату та доставку пенсій визначено, що у відомості на виплату пенсій орган Пенсійного фонду після одного року дії довіреності на отримання пенсії робить відмітку навпроти прізвища одержувача пенсії про поновлення заяви про виплату пенсії за довіреністю, бо у разі відсутності такої відмітки у відомості виплата пенсії за довіреністю, з дати вчинення якої минуло більше року, не допускається.

Якщо ж довіреність на виплату пенсії видана терміном на 3 роки, то необхідно знати про те, що через кожний рік дії такої довіреності, подається пенсіонером особисто до органу, що призначає пенсію, за місцем проживання (реєстрації) заява про виплату пенсії за довіреністю, термін дії якої більше 1 року. Такі вимоги надання заяви передбачені Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Управління Пенсійного фонду України в м.Павлограді та Павлоградському районі Дніпропетровської області повідомляє, що у разі неможливості за станом здоров’я прибути особисто до управління для надання вищевказаної заяви, то в управлінні запроваджено виїзди за місцем проживання заявника мобільної групи по реагуванню на звернення осіб, які за станом свого здоров’я не мають можливості особисто звернутися до управління. Для виїзду мобільної групи за місцем проживання Вам необхідно повідомити про це за телефонами відділу з обслуговування та розгляду звернень громадян 202753 та 202970.

                                                           Роздольська О.П. — в.о.начальника управління

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner