baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Поштові відправлення з-за кордону обов’язково проходять через митні пости і їх зміст декларується. Громадяни, які роблять замовлення товару або отримують поштові посилки з-за кордону повинні знати правила їх отримання, адже може виникнути ситуація, коли за надлишок товару доведеться сплачувати мито.

Про деякі правила отримання посилок з-за кордону зазначив заступник начальника митного посту «Дніпропетровськ – репорт» Дніпропетровської митниці Міндоходів Сергій Мартинов.

Так, за словами Сергія Мартинова, товари (за винятком підакцизних), що переміщуються (пересилаються) на адресу одного одержувача (юридичної або фізичної особи) в одній депеші від одного відправника у міжнародних поштових відправленнях, на адресу одного одержувача (юридичної або фізичної особи) протягом однієї доби у міжнародних експрес-відправленнях, якщо їх сумарна фактурна вартість перевищує еквівалент 300 євро, оподатковуються митом відповідно до Митного Кодексу та податком на додану вартість відповідно до Податкового кодексу України.

Товари (крім підакцизних), що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових або міжнародних експрес-відправленнях, сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 300 євро, але не перевищує еквівалент 10000 євро, підлягають письмовому декларуванню в порядку, встановленому для громадян, та оподатковуються ввізним митом за ставкою 10 відсотків та податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом України. Базою оподаткування для таких товарів є частина їх сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 300 євро.

Товари (крім підакцизних), сумарна фактурна вартість яких перевищує еквівалент 10000 євро, що пересилаються (переміщуються) на митну територію України в міжнародних поштових відправленнях, міжнародних експрес-відправленнях, підлягають декларуванню та митному оформленню з поданням митної декларації, передбаченої законодавством України для підприємств, а також дозволів (ліцензій), сертифікатів відповідності чи свідоцтв про визнання відповідності у випадках, установлених законодавством України для суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, та оподатковуються ввізним митом за повними ставками Митного тарифу України і податком на додану вартість за ставкою, встановленою Податковим кодексом України.

«Отримувач, перед декларуванням товару має право ознайомитися зі змістом посилки, для того щоб задекларувати товар у повному обсязі, уточнивши його наявність та вартість. А більш докладну інформацію можна отримати на митних постах Дніпропетровської митниці Міндоходів. Там же можна ознайомитися і з переліком підакцизних товарів, які пересилати у посилках взагалі забороняється» — зазначив заступника начальника митного посту «Дніпропетровськ – репорт» Дніпропетровської митниці Міндоходів Сергій Мартинов.

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner