baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

За рішенням Міжнародної спілки проти раку (UICC) у лютому проводяться Всесвітній день боротьби з раком та Міжнародний день онкохворої дитини (4 та 15лютого).

Сьогодні зниженню захворюваності на онкологічну патологію приділяється велика увага у діяльності галузі охорони здоров’я держави, Президента України, керівництва області та sduodsy20xgpsvmkynuyujh20gchalegraal_com_uamрайону. Її актуальність визначається стійким зростанням ураження населення, складністю своєчасної діагностики та лікування, значною його вартістю, високим рівнем інвалідизації і летальності хворих. Рак, як причина високої смертності, посідає друге місце в структурі смертності населення України і разом з серцево-судинними захворюваннями визначає рівень здоров’я нації. Адже ризик захворіти на рак в Україні має кожен третій чоловік та кожна п’ята жінка. Із загальної кількості 30% хворих — це люди працездатного віку. Нині на кожні 50 жителів України — 1 онкологічний хворий.

Що викликає рак?

Ці зміни відбуваються в результаті взаємодії між генетичними факторами людини і трьома категоріями зовнішніх факторів, які включають:

  • фізичні канцерогени, такі як ультрафіолетове та іонізуюче випромінювання;
  • хімічні канцерогени, такі як азбест, компоненти тютюнового диму, афлатоксини (забруднювачі харчових продуктів) і миш’як (забруднювач питної води);
  • біологічні канцерогени, такі як інфекції, викликані деякими вірусами, бактеріями або паразитами.

Рак — це не вирок. Експерти стверджують, що близько 40% захворювань на онкологічну патологію можна попередити. Запорукою цього є активний та здоровий спосіб життя, правильне харчування, відмова від тютюнокуріння та надмірного вживання алкоголю, своєчасне проходження медичних обстежень.
Пам’ятайте! Найкращий шлях попередження як онкологічних, так й інших захворювань є профілактична поведінка — здоровий спосіб життя.

Завідувач Богуславської АЗПСМ                                        О.І.Федоренко

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner