baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

На виконання доручення Президента України „Про вжиття заходів  щодо недопущення продажу дітям алкогольних напоїв та тютюнових виробів“,  листа уповноваженого    Президента      України    з    прав    дитини    від   09.09.2013 р. № 32-072/1021 прийнято доручення голови Павлоградської  райдержадміністрації від 10 жовтня 2013 року №74-д „Про створення комісії по контролю за недопущенням продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів“. Згідно цього доручення затверджена комісія та графік перевірок торгівельних об’єктів Павлоградського району. В жовтні 2013 року проведено колегію райдержадміністрації на якій розглядалось питання про стан організації робіт щодо недопущення продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів, особам, які не досягли 18-річного віку.

Проведено профілактичну роботу щодо попередження вживання тютюнових  і алкогольних виробів в загальноосвітніх навчальних закладах району. У 15 школах відбулись батьківські збори, на яких розглядалися питання шкідливого впливу алкоголю, тютюну на організм дитини. Проведена просвітницька робота серед учнів:

— виховні та класні години, бесіди: „Засуджуємо алкоголь“, „Від пияцтва до злочину — один крок“, „Зроби свій вибір на користь здоров’я“, „Організуй своє дозвілля без допомоги тютюнового та алкогольного дурману“;

— конкурси-виставки малюнків,  плакатів, стінгазет: „Палити – здоров’я згубити“, „Ми за здоровий спосіб життя !“, „Ми проти куріння!“, „Різнокольорове життя без алкоголю та тютюну“;

— перегляд раніше створених електронних презентацій „Вплив куріння на організм людини“.

В усіх навчальних закладах району оновлено та поповнено відповідною профілактичною інформацією спеціальні стенди та куточки здоров’я. В шкільних  бібліотеках  організовано  виставки  наукової,  публіцистичної   та художньої  літератури  на  відповідну  тематику.

IMG_20131230_143512З метою недопущення продажу неповнолітнім алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів всі сільські ради району   провели засідання виконавчих  комітетів із запрошенням приватних підприємців. Заборонено розміщення реклами алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів в торговельних підприємствах. Вся реклама знята з вітражів, дверей, вікон магазинів. В кожному торговельному закладі, який проводить продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів, розміщено оголошення про заборону продажу неповнолітнім  алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Активізовано роботу дільничних інспекторів  щодо перевірки у вечірній та нічний час об’єктів торгівлі, громадського харчування, дискотек, інших закладів культури, з метою виявлення фактів продажу спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

DSC06196Комісією по контролю за недопущенням продажу неповнолітнім алкогольних напоїв та тютюнових виробів райдержадміністрації проведено обстеження торгівельних об’єктів. Робота по недопущенню продажу спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім продовжується та знаходиться на постійному контроліу голови Павлоградської райдержадміністрації.

Начальник відділу економічного

розвитку і торгівлі                                                                   Т.В.ГРИЦЕНКО

 

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner