baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

    Західно-Донбаською ОДПІ Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області буде проведено засідання конкурсної комісії для формування Єдиного реєстру суб’єктів господарювання, які можуть здійснювати реалізацію безхазяйного майна та майна, що переходить у власність держави на 2014 рік. Для участі у конкурсі суб’єктам господарювання необхідно надати наступні документи:

— заяву про включення до Єдиного реєстру із зазначенням вартості власного капіталу, кількості працівників, наявної офіційної сторінки або електронної адреси в мережі Інтернет;

—   копію установчого документа, засвідчену суб’єктом господарювання;

— копію ліцензії на право здійснення окремих видів господарської діяльності (за наявності);

— довідку про власні складські приміщення або копію договору оренди складських приміщень у тому регіоні, де подається заява;

— копії документів, які підтверджують можливість проведення біржових торгів (свідоцтво про реєстрацію (акредитацію) члена біржі, власника біржового місця, брокерської контори);

— баланс або фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва та звіт про фінансові результати за останній звітний період, що передує даті подачі документів.

Перше засідання комісії відбудеться 12 грудня 2013р., о 10 годині 00 хвилин у Західно-Донбаській ОДПІ ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області за адресою: м.Павлоград, вул.Верстатобудівників, 14-а, кабінет 212. Телефони для довідок: 056(32)3-01-78, 056(32) 3-36-74.

 

У Новомосковську виявили незаконне виробництво мармурових пам’ятників

      В результаті проведення комплексу оперативних та перевірочних заходів, співробітниками головного оперативного відділу Західно-Донбаської ОДПІ ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області виявлено та задокументовано факт незаконного виробництва мармурових пам’ятників в умовах «підпільного цеху», розташованого в м.Новомосковськ Дніпропетровскої області, в якому гр. «Л» здійснював їх незаконне виробництво та реалізацію без наявності відповідних дозвільних документов.

Вся незаконно вироблена продукція, сировина для її виробництва, а також виробниче обладнання, на загальну суму більш ніж 350 тис.грн., були вилучені з незаконного обігу до вирішення питання по суті.

По даному факту складені матеріали про адміністративне правопорушення.

 

Електронна звітність – швидко, зручно, доступно кожному!

Звітування через Інтернет – це не нова мода чи вимога часу, це перш за все зручність для підприємств та підприємців, ефективна економія часу та скорочення витрат. Про це йшла мова під час зустрічі начальника Західно-Донбаської ОДПІ ГУ Міндоходів  у Дніпропетровській області Ірини Яремчук з директором КП “Павлоградська телерадіокомпанія” Павлоградської міської ради Оленою Усенко.

У Міністерстві доходів і зборів України планується в подальшому всі податкові і митні послуги для суб’єктів господарювання надавати в електронному вигляді через мережу Інтернет, — повідомила Ірина Яремчук.

Звіти до усіх центральних органів влади незабаром можна буде подати в онлайн-режимі через спеціальне «Єдине вікно» та за єдиним уніфікованим стандартом.  Громадяни та підприємства замість подання значної кількості ідентичних звітних даних до різних органів влади та за різними стандартами, матимуть можливість подавати їх один раз в дистанційному режимі. Це дозволить зберегти час та скоротити матеріальні витрати , а також знизити роль людського фактору.

Крім того, заплановано запровадження електронних перевірок. Це частина стратегії з розвитку податкового сервісу. Пропонуючи таку форму контролю, ми прагнемо заощадити час платників, зробити державний аудит необтяжливим для них. Орієнтуємось на мінімізацію персонального контакту між платником і державою, зниження ролі людського фактора.

Сервісом «електронна перевірка» вже з 1 січня 2014 рку зможуть скористатися платники єдиного податку, що перебувають на спрощеній системі оподаткування. Для цього достатньо буде повідомити теріторіальні органи Міндоходів про своє бажання пройти перевірку дистанційно за 10 днів до її проведення. З 1 січня 2015 року послуга буде доступна для всіх представники малого та середнього бізнесу, що працюють на загальній системі оподаткування. А з 1 січня 2016 року  —  для всіх категорій платників податків, — розповіла начальник інспекції.

“Наша позиція не штрафувати , а йти пліч о пліч з бізнесом. Контроль з боку інспекції спрямований на підприємства, які ухиляються від сплати податків, і не турбує добросовісних платників. Кількість перевірок зменшується. Ми намагаємось донести до суб´єктів господарювання, що ми є надійним партнером для бізнесу”, — підкреслила Ірина Яремчук.

 

Фахівці Міндоходів обмінялися досвідом з протидії корупції з іноземними колегами

Делегація Міндоходів взяла участь у засіданні Третього Форуму з питань оподаткування та правопорушень податкового законодавства, який проводився у м.Стамбул (Турецька республіка) за підтримки Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

Учасники Форуму обговорили подальший розвиток міжнародної взаємодії у питаннях боротьби з податковими та фінансовими злочинами, а також обмінялися міжнародним досвідом з протидії злочинності та корупції у податковій та митній сферах.

За словами фахівців Міндоходів, сьогодні Міністерством розробляється стратегія протидії корупції, саме тому напрацювання та досвід іноземних колег є актуальними та доречними.

У рамках заходу представники української делегації провели ряд робочих зустрічей з учасниками Форуму, під час яких було досягнуто домовленостей щодо практичної допомоги в опрацюванні стратегії Міністерства.

Учасники засідання високо оцінили заходи Міндоходів щодо боротьби з розкриття злочинів у сфері оподаткування. Так, зокрема, керівник Управління економічної злочинності Європолу Карло ван Хюкел висловив зацікавленість у введенні посади офіцеру зв’язку від Міндоходів у Європолі.

 

Перереєстрація книги обліку доходів та витрат у разі зміни місцезнаходження платника не здійснюється

   Про це повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб Станіслав Антонов під час зустрічі з місцевими засобами масової інформації.

Відповідно до Порядку ведення Книги обліку доходів і витрат платників єдиного податку прошнурована та пронумерована Книга обліку доходів і витрат безоплатно реєструється в контролюючому органі за основним місцем обліку платників податку. При цьому чинним законодавством не встановлено окремого порядку щодо перереєстрації відповідної Книги у разі зміни місцезнаходження платника податку. Отже, у разі зміни реєстраційних даних платнику єдиного податку необхідно подати державному реєстратору документи для проведення держреєстрації змін до відомостей про підприємця — платника єдиного податку, які містяться в Єдиному держреєстрі, та після внесення відповідних змін такий платник у Книзі, яка зареєстрована за попереднім місцезнаходженням, продовжує здійснювати записи наростаючим підсумком без її перереєстрації.

 

Змінено графік роботи центру обслуговування платників податків

    Західно-Донбаська ОДПІ ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області повідомляє, що з жовтня 2013 року змінено графік роботи Центру обслуговування платників податків при    Західно-Донбаській ОДПІ:  вівторок, середа, п’ятниця з 9.00 до 18.00 год.; понеділок та четвер з 9.00 до 20.00 год.; субота – з 9.00 до 16.00 год

 

Запроваджено електронне введення книги обліку доходів та витрат

    З метою зменшення часу на заповнення Книги доходів та витрат самозайнятим особам необхідно отримати посилені сертифікати відкритих ключів, укласти договір про визнання електронних документів з контролюючим органом та сформувати заяву на отримання Книги і надіслати її до контролюючого органу за місцем податкового обліку засобами електронного зв’язку.

 

Надання права на коритування програмною продукцією

звільняється від ПДВ

  Пільга у сфері інформаційних технологій відповідно до пункту 261 підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу України поширюється на операції з надання права на користування програмною продукцією, але тільки у разі отримання оплати у грошовій формі. Такі платежі, які користувач сплачує на підставі ліцензійного (субліцензійного) договору, не є об’єктом оподаткування податком на додану вартість, як роялті.

 

Нововведення по єдиному податку

    Президент України підписав Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків і вдосконалення деяких положень» від 24.10.2013 р. № 657-VІІ, який було опубліковано у газеті «Голос України» № 212 за 12.11.2013 р. Про це повідомив заступник начальника Західно-Донбаської ОДПІ ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області Володимир Джавун під час зустрічі з місцевими засобами масової інформації.

Нововведення, які вносить названий Закон, стосуються обліку платників податків, прав контролюючих органів. Ним вносяться зміни до правил обкладення податком на прибуток, ПДВ, ПДФО та особливого податку на операції з відчуження цінних паперів і операції з деривативами, утилізаційного збору знятих з експлуатації транспортних засобів (екологічного податку) та єдиного податку.

Зупинимось на єдиному податку, а саме:

— замість свідоцтва платника єдиного податку — Реєстр єдинників (зміни до ст. 299 ПКУ) (реєстрація, унесення змін й анулювання реєстрації суб’єкта господарювання як платника єдиного податку здійснюватиметься шляхом внесення відповідних записів до Реєстру єдинників. При цьому Свідоцтво платника єдиного податку вже не видаватиметься);

— у разі анулювання реєстрації платника єдиного податку за рішенням податкових органів суб’єкт господарювання може знову перейти на спрощену систему оподаткування лише після спливу чотирьох послідовних кварталів (зміни до ст.299 ПКУ);

— анулювання реєстрації платника єдиного податку органом Міндоходів здійснюється у разі наявності податкового боргу на кожне перше число місяця протягом 2 кварталів поспіль.

 

Надходження платежів до місцевого бюджету Дніпропетровщини збільшились на 333 млн. грн.

      Джерелом доходу до місцевого бюджету Дніпропетровщини є місцеві податки і збори, яких за 10 місяців 2013 року мобілізовано 6401,9 млн. грн.

Значних надходжень досягнуто по окремих джерелах, таких як: податок на доходи фізичних осіб — 4109,2 млн. грн.; плата за землю — 1283,4 млн. грн.; єдиний податок — 357,8 млн. грн.; плата за користування надрами — 261,7 млн. грн.; податок на прибуток підприємств комунальної власності — 60,7 млн. грн.

 

На Дніпропетровщині 96% платників ПДВ обирають Інтернет — звітування

      В Дніпропетровському регіоні перевагами електронного звітування користуються 96% платників податку на додану вартість. Кількість платників податку на прибуток, що звітують через мережу Інтернет, дещо нижча і складає 86%.

Міндоходівці переконані – потенціал для залучення до електронного звітування на Дніпропетровщині ще є. Цьому процесу максимально сприяє безоплатна видача ключів електронного цифрового підпису.

Для покращення умов подання звітності в електронному вигляді в області працюють 5 представництв акредитованих Центрів сертифікації ключів – у Лівобережній ОДПІ м.Дніпропетровська, в ДПІ у Бабушкінському районі м.Дніпропетровська, у м.Нікополі, м.Кривому Розі та м.Павлограді.

Протягом 10 місяців 2013 року фахівцями Міндоходів Дніпропетровщини видані безкоштовні посилені сертифікати відкритих ключів 22843 платникам, в тому числі в жовтні – 4246 юридичним та фізичним особам.

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner