baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Платники податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, з 01.01.2014 року за власним бажанням можуть замовити в органі Міндоходів проведення електронної перевірки щодо правильності нарахування та сплати ними податків та обов’язкових платежів. Про це розповіла під час зустрічі з місцевими засобами масової інформації начальник Західно-Донбаської ОДПІ Ірина Яремчук.
Для цього платник повинен подати Заяву до територіального органу Міндоходів, в якому він перебуває на обліку. Заява подається за 10 календарних днів до початку проведення перевірки.
Електронна перевірка може бути проведена за визначені в Заяві податкові періоди, за які не проводились документальні планові або позапланові перевірки, але не менше одного базового податкового (звітного) періоду.
Для проведення електронної перевірки платник податків разом із Заявою повинен забезпечити подання до територіального органу Міндоходів в електронній формі документів, пов’язаних з обчисленням та сплатою податків і зборів, з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб та у встановленому форматі.
Результатом податкової перевірки є довідка, яка складається у двох примірниках і підписується уповноваженими від податкової служби особами, які проводили таку перевірку. Якщо ж платник податків не згоден з результатами перевірки, він має право направити свої зауваження разом з підписаним примірником довідки або надати заперечення протягом 5 днів з моменту її вручення.
З 1 січня 2015 року така послуга буде доступна для всіх представників малого та середнього бізнесу, що працюють на загальній системі оподаткування, а з 1 січня 2016 року – для всіх категорій платників податків.

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner