baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

На виконання Постанови Верховної Ради України від 07.10.13 № 13073/0/1-13 «Про вшанування військових подвигів воїнів Червоної Армії під час форсування річки Дніпро на території Дніпропетровської області», протоколу наради з підготовки заходів до 70-річчя битви за Дніпро під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Вілкула О.Ю. від 09 серпня 2013 року та Плану заходів щодо підготовки до 70-річчя битви за Дніпро  в  Павлоградському районі проведені наступні заходи:22 жовтня в Привовчанській сільській бібліотеці відбувся вечір-зустріч з учасниками клубу «Ветеран» «Вони захищали Батьківщину»; в Новодачинській бібліотеці — година мужності «Зорять з граніту вічні солдати, болями їхніми пам’ять жива».

23 жовтня в Богданівській, Богуславській, Вербківській, В’язівоцькій Троїцькій сільських бібліотеках і КЗК «Павлоградська районна бібліотека» проведено цикл бесід для користувачів Інтернет-центрів з демонстрацією документального фільму «Битва за Дніпро. Стратегія Перемоги».

Протягом жовтня в КЗК «Павлоградська районна бібліотека» експонувалась виставка-панорама «Дніпро – річка героїв», в сільських бібліотеках оформлювались і діяли книжково-ілюстративні виставки «Стежинами війни».

У В’язівоцькій бібліотеці  проведено конкурс дитячого малюнку на тематики Великої Вітчизняної війни  «Навічно в пам’яті народній».

23 жовтня в Карабинівській бібліотеці відбулась година пам’яті «Що ми знаємо про Велику Вітчизняну війну», на якій діти відповідали на запитання вікторини, читали вірші та знайомилися з фотовиставкою «З військового фотоальбому».

КЗК «Павлоградська районна бібліотека» розробила і випустила цикл інформаційних буклетів про ветеранів Павлоградського району «Пам’ять про вас у нашім серці».

29 жовтня в місті Дніпропетровську відбулась реконструкція битви за Дніпро 1943 року, присвячена 70 річниці визволення міст Дніпропетровська та Дніпродзержинська від німецько-фашистських загарбників. Учасниками художньої самодіяльності у складі народних вокальних колективів «Весна» та «Діброва» та працівниками Павлоградського відділу культури, туризму, національностей та релігій на широкий загал глядачів була представлена інсталяція про участь агітбригад у Великій Вітчизняній війні. «Бійці невидимого фронту» — саме таку назву носила інсталяція району, в якій розповідалось про воєнні будні акторів, співаків та хореографів, які своєю працею, налаштованою на військову патріотику підіймали настрій бійцям за святу Перемогу.

 

Начальник

відділу культури, туризму,

національностей та релігій                                                        Л.О.Амірханова

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner