baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

За вісім місяців 2021 року кількість боржників за доставку газу зменшилась у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 5%. Проте сума заборгованості невпинно зростає і станом на початок вересня загальна сума боргу побутових споживачів області склала 38,4 млн гривень.
Своєчасна плата за розподіл газу – це гарантія безаварійного та безперебійного газопостачання. Дніпропетровськгаз закликає своїх клієнтів вчасно розраховуватися за надані послуги — щомісяця до 20 числа.
«За рахунок коштів, сплачених споживачами за розподіл, фінансується робота аварійно-диспетчерської служби, яка 24/7 ліквідовує витоки газу. Здійснюється модернізація, капітальний ремонт газогонів, обслуговування газорегуляторних та шафових регуляторних пунктів, які понижають і підтримують необхідний тиск у мережах. Від системного виконання цих робіт залежить подача газу у помешкання 606 тис. жителів регіону», — коментує комерційний директор АТ «Дніпропетровськгаз» Віталій Косенко.
Дніпропетровськгаз змушений стягувати борги примусово. Зокрема, з початку року компанія передала до суду понад 3 тис. справ боржників. Крім суми боргу, їм доведеться сплатити судові витрати та виконавчий збір у розмірі 10% від суми заборгованості. Більше того, боржники ризикують залишитися без газопостачання. Адже з 20 серпня 2021 року, відповідно до Закону України №1657-IX, знято мораторій на відключення споживачів, що мають заборгованість, від комунальних послуг. Заборона на відключення розповсюджується лише на регіони, де введено «червоний» рівень епідеміологічної небезпеки.
Для відновлення подачі газу споживачу буде необхідно, окрім суми боргу, ще й оплатити за послугу «припинення-відновлення газопостачанння».
Слід зазначити, цього року значно скоротилася кількість споживачів, які жодного разу не платили за розподіл. Якщо на початку року їх було більше 80 тисяч, то станом на 1 вересня 2021 року — 67,7 тисяч.
Довідка:Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектора, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізації галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайнято 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів і більше 8 млн споживачів газу.
За додатковою інформацією звертатись
до начальника управління зовнішніх комунікацій АТ «Дніпропетровськгаз»,
Попової Дарії
e-mail: press@dpgas.com.ua
https://dp.dsoua.com/ua/

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner