baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Починаючи з 2007 року за ініціативою десяти міжнародних організацій так чи інакше пов’язаних з проблемами планування сім’ї почав відзначатися «Всесвітній день контрацепції». Щорічне подія проводиться 26 вересня

Незважаючи на технічний та інформаційний прогрес, багато представників молодого покоління не знають про всі можливості контрацепції. А в багатьох випадках чоловіки і жінки просто ігнорують потребу в захищеному сексі. Особливо це стосується молодих людей 15-25-річного віку. Всесвітній день контрацепції придуманий переважно для цієї категорії людей. Величезне число переривань вагітності виконують пацієнткам, які не досягли повноліття.

Безпосередні заходи, присвячені Всесвітньому дню контрацепції, проводяться у форматі лекцій, освітніх акцій

 Організації, які ініціювали проведення Всесвітнього дня контрацепції, сповідують принцип, згідно з яким кожна вагітність повинна бути бажаною. Вони бачать свою місію в тому, щоб максимально підвищити обізнаність населення про способи і методи контрацепції і дати молодим людям можливість самостійно приймати поінформовані рішення з питань сексуального і репродуктивного здоров’я, уникнути позапланових вагітностей, щоб дівчатам (передусім неповнолітніх) не доводилося вдаватися до абортів, бо останнє може назавжди забрати у них можливість мати дітей.

 Сімейний лікар

Троїцької АЗПСМ
Р.В.Марченко

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner