baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Відмова від видобутку й спалювання вугілля та закриття шахт – це об’єктивна реальність для всього світу та України зокрема. Однак як зробити це з мінімальними втратами для вугільних регіонів, дати мешканцям цих міст шанс на нове життя і, найголовніше, – де знайти на це кошти?

 19 квітня 2021 року народний депутат Роман Каптелов провів у форматі Zoom-конференції  нараду, в якій взяли участь заступник Міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря, голова Павлоградської райдержадміністрації Сергій Рублевський, мери міст Павлоград – Анатолій Вершина, Тернівка – Віталій Тарелкін та Першотравенськ – Оксана Вінницька.

Під час заходу обговорили тематику проектів, які можуть бути профінансовані за кошти Європейського інвестиційного банку:

  • модернізація очисних споруд Павлограда, Тернівки та Першотравенська;
  • побудова нових джерел водопостачання.

 

Також від представників Мінрегіону було поставлено завдання підготувати до кінця тижня вірогідні проекти з наступних напрямків:

  • перехід на альтернативні джерела енергії та підвищення рівня енергоефективності у житлово – комунальній сфері;
  • перепрофілювання закладів професійно – технічної освіти (обладнання та створення навчальних програм, які відповідають вимогам ринку праці);
  • будівництво та реконструкція шкіл, дитячих садочків, створення місць культурного відпочинку, дозвілля, заняття спортом та інших громадських просторів.

 

Для поступового закриття шахт вже сьогодні працюємо гад питаннями  працевлаштування людей та заміщення надходжень до місцевих бюджетів.

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner