baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
Громади області говоритимуть онлайн про економічний розвиток, освіту, безпеку та місцеві бюджети

У Дніпропетровській ОДА презентували програму «Регіонального тижня» для громад області. Він розпочався 12 квітня. Заплановані онлайн-засідання, вебінари, обмін досвідом та предметні дискусії. Старт заходів відмітили Меморандумом про партнерство між обласною владою та Всеукраїнською Асоціацією ОТГ. 

«Успішні процвітаючі громади – запорука економічного розвитку області. Тому ми завжди готові співпрацювати з органами місцевого самоврядування. Сьогодні наші наміри закріпили Меморандумом», – зазначив перший заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Володимир Орлов. 

Керівниця регіонального відділення Всеукраїнської Асоціації ОТГ Світлана Спаржева додала: підписання Меморандуму – історична подія.

«Дніпропетровщина показала приклад – перша в Україні почала децентралізацію. Сьогодні залишається активно співпрацювати для мешканців громад, – сказала Світлана Спаржева. – Ми можемо бути успішні тільки коли ми разом, в одній команді. Маючи одні цілі та завдання». 

Щодня під час «Регіонального тижня» громади онлайн обговорюватимуть актуальні теми. Зокрема, у вівторок, 13 квітня, йтиметься про законодавство для тергромад, місцеві бюджети. А ще – створення в області фахових мереж юристів та фінансистів.

В наступні дні – розглядатимуть питання житлово-комунального господарства, освіти, соціального захисту населення та охорони здоров’я. Заплановане онлайн засідання керуючих справами ТГ.

Наприкінці тижня на окремий семінар зберуться голови громад. Будуватимуть плани співпраці з обласною владою та Всеукраїнською Асоціацією ОТГ. Серед них – створити дієву регіональну команду.

Дніпропетровщина – четверта область, де проводять «Регіональний тиждень». Такі вже пройшли в Одеській, Черкаській та Хмельницькій областях.

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner