baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Архівний відділ Павлоградської районної державної адміністрації є складовою частиною Національного архівного фонду України, який забезпечує облік, зберігання та використання архівних документів, формування Національного архівного фонду України.

Свою історію архівний відділ Павлоградської районної державної адміністрації розпочав при виконкомі Павлоградської районної Ради депутатів трудящих 25 червня 1963 року, як Павлоградський районний архів, в подальшому декілька разів змінюючи свою назву : Павлоградський районний державний архів, архівний відділ Павлоградської районної Ради народних депутатів і нарешті архівний відділ Павлоградської районної державної адміністрації.

При застосуванні архіву на 25.06.1963 року в ньому налічувалось 163 фонди, це більше 12тис справи постійного терміну зберігання .

Районний архів розташовувався в місті Павлограді по вулиці Радянській в приміщенні виконавчого комітету Павлоградської районної Ради депутатів трудящих, в напівпідвальному приміщенні Документи були розташовані на дерев»яних стелажах, протяжністю .

Першою завідуючою Павлоградського районного архіву була Сантурян Клавдія Митрофанівна, яка працювала в архіві с 1963 року по квітень 1975 року. Перші кроки архівного відділу були зроблені Клавдією Митрофанівною — перший прийом документів, їх впорядкування, вдосконалення, облік та забезпечення зберігання.

З квітня 1975 року завідуючою призначена Гранкіна Галина Миколаївна .

З жовтня 1976 року роботу архіву очолила Кізя Альбіна Прокопівна, майже 20 років свого трудового життя присвятила вона архівній справі та зробила значний внесок у її розвиток в районі.

Під час її роботи,з 1982 року при Павлоградському районному архіві почала роботу госпрозрахункова група, документи архіву були винесені з напівпідвального приміщення, був наданий другий , в архівосховищах були встановлені металеві стелажі, відбулося повне картонування фондів.

З 1985 року в госпрозрахунковій групі районного архіву почала працювати Мазоха Марія Іванівна, яка з травня 1997 року була призначена завідуючою архівним відділом Павлоградської районної державної адміністрації, з цієї посади у 2001 році вона пішла на пенсію, але продовжувала працювати в архівному відділі на посаді архіваріуса до 2010 року. ЇЇ роботу,її професіоналізм та особливу чуйність до людей згадують по теперішній час працівники установ,організацій району, сільських рад звертаючись за допомогою чи консультацією.

Під час роботи завідуючою архівним відділом, Марія Іванівна, здійснювала контроль за роботою діловодних служб району, надавала практичну та методичну допомогу в забезпеченні збереженості документів, сприяла отриманню нового приміщення — робочої кімнати для архівного відділу, та додаткової штатної одиниці, розпочала роботу по прийому на державне зберігання документів реформованих сільськогосподарських підприємств району.

На теперішній час архівний відділ має в наявності документальну базу розвитку освіти, медицини, торгівлі та підприємництва в районі . В документах фондів установ, організацій, сільгосппідприємств відображене післявоєнне відновлення народного господарства, виконання виробничих програм, патріотичних починів . На теперішньому етапі розвитку бачимо, як відбулася реорганізація господарств району, зміна форм власності підприємств, як впроваджувалася земельна реформа. Все це внесло нові течії у розвиток архівної справи в районі. Так, в 1992 році відбулося відокремлення Юр»ївського району від Павлоградського і новому архіву було передано 26 фондів на 2340 справ. А з 2000 року архівний відділ розпочав роботу по прийому на державне зберігання документів з особового складу реформованих сільськогосподарських підприємств району, ця робота триває ще і сьогодні.

В зв»язку з цими подіями значно зросла кількість звернень громадян, установ і організацій до архівного відділу з соціально-правових питань. Звернення стосуються розподілу земельних та майнових паїв, нарахування заробітної плати, підтвердження стажу роботи, прийом та виключення з членів колгоспу, КСП та інше.

До фондів архівного відділу постійно звертаються користувачі. Приваблюють увагу фонди колишніх колгоспів, районного управління сільського господарства та продовольства, райдержадміністрації, районної ради, районного відділу статистики та інші.

Зберігається в архівному відділі фонд приватного походження — це спогади учасника Великої Вітчизняної війни, ветерана закладів охорони здоров»я — Волошиної Галини Трохимівни , яка описала декілька епізодів боїв за Новоросійськ, Керч та Малу землю, дійшовши з Перемогою до Берліну, нагороджена багатьма орденами та медалями.

Є в архівному відділі позитиви щотижневої регіональної газети «Рідний край» . Їх небагато і лише за 2 роки, але це теж історія Павлоградського району, тільки відображена на фотодокументах .На позитивах керівники району, кращі спеціалісти, механізатори, вчителя, ветерани праці, фрагменти святкувань Дня Перемоги, народних звичаїв, виступів учасників художньої самодіяльності, фрагменти з життя колгоспників, школярів, вихованців дитячих закладів та багато іншого, що приваблює увагу сьогодення.

Переглядаючи річні звіти перших років існування архівного відділу, розумієш , як крок за кроком, документ за документом створювалась документальна спадщина нашого району. Працюючи з документами фонду колективного господарства » 3 -й Вирішальний» села Вербки за 1947 рік , в протоколі засідання правління є такий запис : «Выдавать остронуждающимся по 200 гр. хлеба ежедневно», далі такий запис: «…коммерческий хлеб выдавать по старым спискам, по той же норме, для дополнительного питания выделить по 100гр. хлеба и по 0,5 л молока в день, для общественного питания уменьшить норму до 0,50гр.»

А зараз, господарства, які розташовані навколо села Вербки, можливо там є крапля минулих врожаїв «3-го Вирішального», одні з найкращих господарств району, за підсумками збирання врожаю 2012 року.

Відкривши книгу протоколів загальних зборів та засідань правлінь колгоспу «Червоний табір» села Циганівка за 1949-1950 роки я побачила те, що мене дуже вразило — протоколи написані на аркушах німецьких журналів. На мить мені здалося, що я майже доторкнулась до війни, такої страшної та довгої . Я її не бачила — але зараз торкаю ці німецькі аркуші, на яких вирішувалися людські долі … Це теж історія, хоча і у вигляді, на перший погляд , звичайного аркуша .

Фонди радянського періоду складаються з фондів радянських установ, підприємств та організацій Павлоградського та Юр”ївського районів (на той час,це був один Павлоградський район) . Це документальна база розвитку освіти, медицини, торгівлі та підприємництва в районі . В документах фондів установ, організацій, сільгосппідприємств відображене післявоєнне відновлення народного господарства, виконання виробничих програм, патріотичних починів, економічний та культурний розвиток району.

Ограни викової влади ,органи місцевого самоврядування

Павлоградська районна рада ф.59 1985- 2006 роки

— за 1943- 1984 роки документи фонду передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області (ф.1558)

— до 1977 року – виконавчий комітет Павлоградської районної Ради депутатів трудящих;

— з жовтня 1977 року – виконавчий комітет Павлоградської районної Ради народних депутатів (в зв»язку з прийняттям нової Конституції СРСР 07.10.1977 року) ;

— з квітня 1992 року – припинена діяльність виконавчого комітету Павлоградської районної Ради народних депутатів ( розпорядження Представника Президента України по Дніпропетровській області від 14.04.1992 року). Розпочала роботу Павлоградська районна Рада народних депутатів.

— з липня 1994 року – обрано виконавчий комітет районної Ради народних депутатів(згідно Закону України « Про формування місцевих органів влади і самоврядування» від 03.02.1994 року)

— грудень 1995 року ліквідовано виконавчий комітет районної Ради народних депутатів, починає діяти Павлоградська районна Рада народних депутаті;

— з квітня 1998 року – Павлоградська районна рада.

Протоколи сесій,засідань, рішення виконкому районної ради.Інформації про виконання рішень та директивних вказівок обласної ради.Документи про нагородження орденами та медалями громадян району.Протоколи, плани, рішення, довідки та інформації постійних комісій.

Павлоградська районна державна адміністрація ф.248 червень 1992- липень 1994; 1996 -2007 роки

— з квітня 1992 року районна державна адміністрація є правонаступником виконавчого комітету районної ради, згідно Положення про районну державну адміністрацію ( постанова Верховної Ради України від 05.03.1992 року « О порядке введения в действие Закона Украины «Про Представника Президента України»)

— з липня 1994 року Павлоградська районна державна адміністрація , як орган державної влади на території району розформовано внаслідок виборів 26.06.1994 року;

— рішенням Павлоградської районної Ради народних депутатів № 37-У/ХХП від 21.12.1995 року утворена районна державна адміністрація ,якій були надані повноваження для управління на своїй території.

Протоколи засідань колегій, розпорядження голови з основної діяльності, перелік розпоряджень голови, доручення голови райдержадміністрації, плани роботи райдержадміністрації на рік,протоколи,рішення,довідки конкурсної комісії по прийому на державну службу, бухгалтерський звіт райдерж-адміністрації, аналізи економічних показників галузей народного господарства, протоколи комісій з житлових питань.

Сільські ради 13 фондів 1976-2010 роки

Богданівська, Богуславська, Булахівська, Вербківська, В»язівоцька, Карабинівська, Кочережківська, Межиріцька, Новодачинська, Новоруська, Поперечненська, Привовчанська, Троїцька сільські ради

Карабинівська сільська рада діє з 1991 році;

Новоруська сільська рада діє з 1985;

Попечненська сільська рада діє з 1991 року;

Привовчанська сільська рада діє з 1982 року

Документи постійного зберігання сільських рад по 1976 рік передані до Державного архіву Дніпропетровської області.

Протоколи сесій сільських рад, засідань виконкомів, плани,звіти,відомості про роботу постійних комісій. Протоколи засідань сільських виборчих комісій. Накази виборців. Бюджет та звіт про виконання бюджету. Списки населених пунктів. Протоколи сходів громадян.

Фінансування

Фінансове управління Павлоградської райдержадміністрації

Ф. 72 1976-2008 роки

Документи за 1943-1975 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-3133

Накази завідуючого фінансовим відділом з основної діяльності, комплексні плани роботи, протоколи виробничих нарад,документи інспекції бюджету, бухгалтерська документація, документи інспекції держдоходів, документи штатного відділу, кошториси з бюджету відділів райвиконкому,акти оцінки конфіскованого майна. Фінансові звіти про виконання кошторисів доходів і видатків установ району та апарату фінуправління.

Економіка , статистика

Міжрайонне управління статистики

Ф.163 1977-2003

Документи за 1943-1976 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-4738

З 1 липня 1971 року на базі Павлоградської районної машино- обчислювальної станції та Павлоградської районної інспектури держстатистики створена Павлоградська районна інформаційна- обчислювальна станція держстатистики.

З червня 1977 року створено Павлоградський районний інформаційно- обчислювальний центр державної статистики (Наказ ЦСУ СРСР № 326 від 26.04.1977р.)

З жовтня 1987 року на базі Павлоградського районного інформаційно- обчислювального центру державної статистики створено Павлоградський відділ статистики на правах виробничої одиниці Дніпропетровського обласного управління статистики.

Районний відділ статистики виконував статистичні роботи по обробці документів обліково-звітного змісту сільгосппідприємствам,установам та організаціям району.

Доповідні та аналітичні записки про розвиток економіки та соціально-економічне становище району, зведені звіти :з праці та про стан заборгованості із виплати заробітної плати по КСП та організаціям району; про використання робочого часу; про кількість працівників та їх якісний склад і професійне навчання; про стан умов праці, пільги та компенсації за роботу зі шкідливими умовами праці; про розподіл чисельності державних службовців; про виробництво продукції в натуральному виразі сільгосппідприємствами району; про внесення мінеральних добрив,гіпсування та вапнування грунтів під урожай;про посівні площі та фактичний збір урожаю; про розміри площі посіву; про підсумки сівби;про стан тваринництва; про наявність худоби в господарствах населення; про заготівлю кормів;про баланс сільгосп-продукції;про облік сільгосптехніки;основні показники господарської і фінансової діяльності селянсько-фермерських господарств; про введення в дію об»єктів основних фондів і освоєння капітальних вкладень; про роботу постійних дошкільних закладів, оздоровчі табори, медичні кадри, про травматизм,правопорушення,про хід приватизації, списки сільрадовского обліку по населених пунктах.

Районна планова комісія

Ф.190 1972-1984 роки

Документи за 1962-1971 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-4741

Районна планова комісія займалась плануванням та контролем за виконанням народногогосподарських планів промисловими підприємствами та організаціями району

Плани економічного та соціального розвитку району; основні показники виконання плану ;плани продажу зерна, закупівель сільгосппродукції,зростання використання трудових ресурсів. Документи про виконання плану побутового обслуговування. Відомості про виконання плану будівництва об»єктів соцкультпобуту та житла. Аналіз фінансово-господарської діяльності колгоспів та радгоспів. Соціалістичні обов»язки трудящих району. Баланс грошового прибутку та витрат населення.

Сільське , лісове,землевпорядження і землекористування .

Управляння агропромислового розвитку Павлоградської райдержадміністрації

Ф.206, 1971-1985,1992-2005

Документи за 1962-1970 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-4736

Районне агропромислове госпрозрахункове об»єднання

Ф.238, 1986-1991

З 01.01.1986 року управління сільського господарства було ліквідовано і створено районне агропромислове об»єднання (РАПО)

З 01.01.1990 року РАПО перетворено в районне агропромислове госпрозрахункове об»єднання (РАПГО)

З 01.01.1992 року відбулася реорганізація в управління сільського господарства

З 02.12.1998 року створено управління агропромислового комплексу райдержадміністрації ( розпорядження облдержадміністрації № 403/1-р від 21.10.1998р.)

З 31.08.2000 року створено управління сільського господарства та продовольства. (розпорядження голови райдержадміністрації від 21.07.2000 року № 208-р)

З 01.08.2005 року відбулася реорганізація в управління агропромислового

розвитку райдержадміністрації (розпорядження голови райдержадміністрації від 01.08.2005 року № 359-р)

Накази начальника управління з основної діяльності; зведені звіти управління і звіти агроформувань з основної діяльності; зведені агротехнічні звіти;зведені зоотехнічні звіти; виробничо-фінансові плани сільгосппідприємств, звіти про розподіл та наявність земельного фонду; звіти з охорони праці;бухгалтерські звіти колгоспів та радгоспів;штатний розпис РАПГО та сільгосппідприємств.

Колгоспи та агроформування району:

— Колгосп «Україна», КСП «Україна» ф.5, 1970-2000

Документи за 1950-1969 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-5561

— Колгосп ім..ХХП з»зду КПРС ф. 7, 1971-1991

Документи за 1943-1970 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-4736

Колгосп «Межиріч»;КСП «Межиріч» ф.247 1992-2000

-Колгосп ім..Ульянова ; КСП «В»язівок» ф.13. 1970-1995

Документи за 1946-1969 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-473

— Радгосп ім.Б.Хмельницького ф.67. 1969-1992

Документи за 1946-1968 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-4119

КАП ім..Б.Хмельницького ф.249 1993-2000

— Колгосп ім..Шевченка; КСП ім..Шевченка ф. 73, 1971-2000

Документи за 1975-1970 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-5361

— Колгосп ім..Мічуріна ф. 77 1970-1975

Документи за 1951-1969 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області

Колгосп ім..Мічуріна; КСП ім..Мічуріна ф. 243 1986-2000

— Колгосп ім..Кірова; КСП ім..Кірова ф.95 1973-1997

Документи за 1950-1972 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-5557

— Колгосп ім..Суворова ф.99 1971-1991

Документи за 1951-1970 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-5351

КСП «Колос»; КСП ім.Суворова ф.251 1992-2000

— Колгосп ім..Ілліча;ЗАО «Агрофірма ім..Ілліча» ф. 101 1971-2000

Документи за 1943-1970 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-5348

-Колгосп ім..ХІХ з»їзду партії ф. 143 1971-1975

Документи за 1950-1970 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-5664

Колгосп ім..ХІХ з»зду партії; КСП «Нива» ф.244 1986-2000

— Колгосп «Рассвет»; КСП «Рассвет» ф. 144 1971-2000

Документи за 1947-1970 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-536

-Колгосп ім..Дзержинского ф.153 1972-1992

Документи за 1946-1971 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-5462

КСП ім..Дзержинского ф.250 1993-2000

— Колгосп ім..Щорса; АО «Степове» ф.154 1973-2000

Документи за 1952-1972 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-5572

-Птахофабрика «Правда» ф.223 1973-1977

-Радгосп; КСП «Павлоградський» ф.239 1981-2000

-Колекція ліквідованих колгоспів 1946-1959

Протоколи загальних зборів членів колгоспів, протоколи засідань правління колгоспів;бухгалтерські звіти; накази з основної діяльності та з особового складу;звітні доклади голови колгоспу;протоколи засідань профспілкового комітету.

Держлісорозплідник; Радгосп «Присамарський» ; КСП «Присамарський» ф.216 1971-1975,1996-2001

Документи за 1943-1970 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області

До 1976 року Держлісорозплідник був джерелом комплектування архівного відділу,далі виключен з списку №1. В зв»язку з банкрутством архівний відділ прийняв документи постійного зберігання КСП «Присамарський» ( протоколи загальних зборів членів радгоспу та КСП) , який був свого часу правоприєм-ником Держлісорозплідника.

Будівництво.

Міжколгоспне будівельно-монтажне управління ф. 177 1973-1976

Документи за 1959-1972 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-6164

Накази начальника з основної діяльності; протоколи засідань міжкол-госпної Ради; протоколи технічних нарад;будівель-фінансові плани;плани та звіти з праці;статистичний звіт про будівництво об»єктів; титульні списки на будівництво; акти урядових комісій з прийому в експлуатацію завершених будівництвом об»єктів; штатний розпис; колективні договори; документи з раціоналізації та винахідництвуз упровадження нової техніки.

Транспрорт, шляхове будівництво

Міжколгоспне дорожно-будівельне управління ф 225 1973-1980

Документи за 1962-1972 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-6148

Накази начальника з основної діяльності; виробничо-фінансові плани;статистичні звіти про виконання плану; штатний розпис;акти приймальних комісій з прийому в експлуатацію завершених будівництвом автомобільних шляхів;бухгалтерські звіти; акти на виконання скритих робіт;протоколи засідань буд комітету;кошториси прибутків та видатків;титульні листи на будівництво.

Райсільгосптехніка ф.209 1969-1985

Документи за 1958-1968 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-5937

Накази керуючого з основної діяльності; штатний розпис; виробничо-фінансові плани;статистичні звіти про виконання плану з праці;документи про розвиток бригадної форми організації праці; бухгалтерські звіти;комплексні плани роботи з кадрами;документи з перевірки та підведенню підсумків республіканського соціалістичного змагання.

Пресса

Підшивка щотижневої регіональної газети «Рідний край» ф.245 1193-2010

Позитиви суспільно-політичної об»єднанної міжрайонної газети Павлоградського та Юр»ївського районних Рад народних депутатів «Рідний край» ф.246 1994

Уривки свят;керівники району та установ; кращі працівники організацій району; освітяни, лікарі;вихованці щкільних та дошкільних закладів

Торгівля, споживча кооперація.

Павлоградська районна спілка споживчих товариств ф.58 1975-2010

Документи за 1943-1974 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-5459

Постанови правління, протоколи засідань правління.

Вища,загальна середня і спеціальна освіта.

Відділ освіти Павлоградської райдержадміністрації ф.192 1970-2005

Документи за 1944-1969 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-701

Накази керівника з основної діяльності,протоколи нарад керівників установ освіти,плани відділу освіти,документи конференцій вчителів та робітників дошкільних закладів.

Культура і мистецтво

Відділ культури і туризму Павлоградської райдержадміністрації

Ф.105 1971-2008

Документи за 1949-1970 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-5233

Протоколи, рішення,плани Ради відділу, документи нарад, семінарів робітників культурно-просвітницьких закладів, плани роботи , документи про соціалістичні змагання робітників культури, звіт про фінансово- господарську діяльність закладів культури,накази завідуючого відділу з основної діяльності, протоколи засідань ради з питань культурного будівництва,штатний розпис

Охорона здоров”я

Павлоградська центральна районна лікарня

Ф. 226 1971-2005

Документи за 1949-1970 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-4730

Накази головного лікаря з основної діяльності ,протоколи засідань медичної ради, текстові звіти спеціалізованих служб,плани основних організаційних заходів медичної служби,звіт про фінансово-господарську діяльність.

Праця, соціальний захист і страхування

Районний відділ соціального забезпечення ф.202 1973-1986

Документи за 1963-1972 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-6449

Протоколи виробничих нарад ,протоколи засідань технічної ради, квартальні плати та соціалістичні забов»язання працівників, статистичний звіт, штатний розпис, бухгалтерський звіт, документи з перевірки органами народного конторю,документи про нагородження багатодітних матерів,накази завідуючого відділом з основної діяльності та з особового складу.

Громадські,політичні,релігійні організації

 Районний комітет профспілки робітників просвіти ф. 203 1969-1978,1985,1987-1991

Документи за 1955-1968 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-5898

Протоколи пленума райкома , протокли звітно-виборчих конференцій, квартальні плани,зведений статистичний звіт про чисельність профспілкового активу, соціалістичні забов»язання,зведений звіт про підсумки виборів профорганізаторів, профбюро.

Районний комітет профспілки робітників АПК

Ф.205 1972-2008

Документи за 1965-1971 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-5897

Протоколи пленумів, засідань президії, звітно- виборчих конференцій, профспілкові бюджети, зведені фінансові звіти, зведені кошториси соціального страхування, інформації про підсумки виконання соціалістичних змагань,зведені статистичні звіти про чисельність профспілкового активу та його роботу.

Районний комітет профспілки працівників державних установ

Ф.220 1971-1988

Документи за 1954-1970 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-5899

Постанови райкома профспілки та витяги з протоколів підвідомчих установ, протоколи засідань райкома, документи звітно- виборчих конференцій, квартальні плани, акти передачі документів при зміні голови,зведені статистичні звіти, фінансові звіти та звіти про надання путівок до санаторіїв та будинків відпочинку, кошториси прибутків та витрат.

Районний комітет профспілки працівників держторгівлі та споживкооперації

Ф.233 1971-1993

Документи за 1948,1950,1964-1970 роки передані на зберігання до Державного архіву Дніпропетровської області ф. Р-6147

Протоколи засідань та постанови президії райкому , документи звітного докладу про роботу райкому.

Районний комітет профспілки працівників культури

Ф.234 1971-1978

Протоколи засідань райкому , плани роботи, зведені статистичні звіти про чисельність профспілкового активу, фінансові звіти,кошториси витрат

Районний комітет по фізичній культурі та спорту

Ф.235 1971-1979

Накази голови комітету з основної діяльності,протоколи засідань райкому , плани роботи, зведені звіти комітету, протоколи районних змагань, протоколи засідань комісії з комплексу ГПО, соціалістичні забов»язання, інформації, довідки про діяльність комітету

Районний комітет профспілки медичних працівників

Ф.236 1967-1988

Протоколи засідань пленуму райкому , протоколи звітно-виборчих конференцій,постанови президії, зведені статистичні звіти про чисельність профспілкового активу та його роботу, соціалістичні забов»язання ,фінансові звіти про надання путівок до санаторіїв та будинків відпочинку.

Відділення Державного казначейства У Павлоградському районі

ф.260 1996-2005

Звіти про виконання Державного бюджету,звіти про виконання місцевих бюджетів у Павлоградському районі,звіти про виконання обласного бюджету

Павлоградська районна,міська виборчі комісії

ф.256,258 2005-2006,2010

Тернівська міська виборча комісія

ф.259 2010

Сільські виборчі комісії Павлоградського району

ф.258 2005-2009,2010-2011

Протоколи засідань виборчих комісій,особові справи депутатів,штатні розписи,плани асигнувань,кошториси видатків,фінансові звіти комісій про надходження,витрати коштів державного бюджету,що відповідно виділяться на підготовку та проведення виборів

На 1 січня 2013 року архівний відділ Павлоградської райдержадміністрації це 2 працівники — начальник архівного відділу та головний спеціаліст, це два архівосховища, загальною площею 50 м.кв. та протяжністю полиць 184 пог.м., де зберігається понад 12 тисяч справ , з них постійного зберігання 10051 справ та з особового складу 1552, всього це 133 фонда . Ця цифра постійно збільшується , це пов»язано з прийомом на державне зберігання документів з особового складу , ліквідованих підприємств та планового прийому документів постійного зберігання організацій, установ району, які є джерелом комплектування архівного відділу.

На 01.01.2013 року на території Павлоградського району рішенням сесій сільських рад створено 13 трудових архіви по 13 сільських радах. На зберіганні в трудових архівах при сільських радах знаходиться більше 8 тис.од.зб документів з особового складу,ліквідованих колгоспів та КСП,які існували на території сільських рад,з них 2785 од.зб. передані з архівного відділу Павлоградської районної державної адміністрації.

Цей важливий крок и не легкий одночасно вже давно чекав свого вирішення. Задовго були розпочаті перші ПРОБИ,що до ефективності створення таких архівів — перший такий архів був створений при Межиріцькій сільській раді в 2009 році.

Збереженням своєї документальної історії район вдячний :

Сантурян Клавдії Митрофанівні, яка працювала в архіві з червня 1963 року по квітень 1975 року;

Гранкіна Галина Миколаївна , з квітня 1975 року по жовтень 1976 рік;

Кізя Альбіна Прокопівна, з жовтня 1976 року по травень 1997 року;

Мазоха Марія Іванівна , з 1985 року починала в госпрозрахунковій групі потім з травня 1997 року по лютий 2001 року була начальником архівного відділу, але після виходу на пенсію продовжувала працювати в архівному відділі на посаді архіваріуса по 2010 рік ;

Пахомова Олена Володимирівна — з лютого 2001 року начальник архівного відділу, освіта повна вища, за спеціальністтю – історик

Тернова Надія Анатоліївна — з березня 2010 року головний спеціаліст архівного відділу,освіта повна вища,за спеціальністтю – облік і аудіт.

Начальник архівного відділу

Павлоградської райдержадміністрації О.В.Пахомова

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner