baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

 Одним з основних резервів забезпечення прав застрахованих осіб в пенсійному страхуванні та зростання власних доходів Пенсійного фонду є легалізація заробітної плати та трудових відносин.Для більшості громадян не є секретом те, що відносини між роботодавцями та найманими працівниками нерідко не відповідають нормам чинного законодавства, а виплата заробітної плати здійснюється у «конвертах», або у розмірах менших за мінімальну заробітну плату. Влаштовуючись на роботу без укладання трудового договору, соціально незахищеними залишаються, в першу чергу, наймані працівники. Ненормований робочий день, відсутність оплати лікарняного та відпустки, залежність розміру заробітної плати виключно від роботодавця, відсутність записів у трудовій книжці та несплата внесків до Пенсійного фонду — це неповний перелік порушень вимог трудового законодавства роботодавцями, які нехтують своїми обов’язками щодо офіційного оформлення робітників. В результаті, перебування робітника в такому статусі негативно впливає на рівень його пенсійного забезпечення  в майбутньому та соціальні гарантії сьогодні.

Водночас, самі підприємці, як і звичайні громадяни, досягнувши пенсійного віку, мають право на призначення пенсії за віком. Порядок нарахування пенсії для підприємців залежить від фактичних надходжень до бюджету Пенсійного фонду під час здійснення ними підприємницької діяльності. Крім того, є відмінності щодо визначення страхового стажу та розміру доходу, який використовується для нарахування пенсії, у період до та після 01.01.2004.

З 1 січня 2004 року для обчислення розміру пенсії враховується страховий стаж людини, тобто період, протягом якого вона підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, та за який щомісяця сплачені страхові внески, в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок. Місяць, за який страхові внески не сплачені, не включається до страхового стажу.

Довгий період часу фізичні особи, які працювали на спрощеній системі оподаткування, сплачували внесківв до Пенсійного фонду на добровільних засадах. Лише з 1 липня 2010 року ця категорія платників була законодавчо зобов’язана сплачувати страхові внески, що дало можливість забезпечити їм набуття права на майбутню пенсію. До цього, по факту сплати внесків «спрощенцям» зараховується лише чотири-п’ять днів на місяць. Як наслідок, звертаючись за призначенням пенсії, або за її перерахунком, людина з подивом виявляє, що у неї просто не вистачає стажу. Адже необхідний для призначення пенсії страховий стаж має складати не менше 15 років, замість п’яти, як було раніше.

Останніми роками пенсійні питання є одними із найактуальніших тем серед населення. Але, на жаль, багато хто з громадян ще не зовсім усвідомлює зміст пенсійної реформи, яка на сьогодні відбувається в нашій країні. Несплата внесків не дає можливості зараховувати період трудової діяльності до страхового стажу і, як наслідок, громадяни мають пенсію, яка не відповідає їх сподіванням. Тому, дуже важливо, щоб всі розуміли, що платити внески необхідно, бо це не лише кошти, з яких виплачують пенсію, а головне – соціальний захист кожної людини.

 

Начальник відділу персоніфікованого обліку,

інформаційних систем та мереж – І.І. Шевченко

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner