baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Ефект від викриття та ліквідації схем зловживань з ПДВ вже можна побачити за результатами роботи ДПС. Про це заявив Голова Державної податкової служби України Олексій Любченко в інтерв’ю виданню «ЛІГА».

«Щомісяця платники ПДВ, яких налічується в Україні 272 тис., проводять більше 22 млн операцій. Ми поновили систему моніторингу ризиків, оскільки алгоритм частково не відповідав деяким статтям Податкового кодексу, це дозволяло його обходити. Цю уразливість ми прибрали. Наразі у нас блокується 3% від загальної кількості накладних – тільки ті, де є схеми, а не реальний бізнес», — підкреслив Олексій Любченко.

Він зазначив, що ризиковими у системі моніторингу ризиків при реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування визначено 30 тис. платників. Але це не обов’язково компанії, які системно займаються схемами. Це просто передбачає посилений комплексний аналіз ризиків. Якщо СМКОР продовжить працювати нормально і не буде блокувати чесний бізнес, то, у будь-якому випадку, певні порушення будуть, але вони будуть незначними.

Олексій Любченко повідомив, що наразі в ДПС зосереджені на скороченні відставання від плану надходжень податків. За перші п’ять місяців цього року відставання фіксувалось у розмірі 44 млрд грн. Цю суму податковою було розплановано на друге півріччя.

«За перші два місяці ми знайшли ресурс як збільшити надходження від ПДВ та не тільки. Скоротили відставання у травні – червні – з 11,1 млрд грн на 1 травня до 1,7 млрд грн на 1 липня. Друге – акцизи. Україна, за даними профільних асоціацій, споживає близько 36 млн дал спирту на рік. Виробництво – 22, імпорт – 2. Тобто, 9 – 12 млн дал десь губиться. Це потенційні податки», – наголосив Олексій Любченко.

 

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner