baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

В Україні на COVID-19 захворіли 19706 осіб, одужали — 6227 осіб, померло — 579 осіб.

На Дніпропетровщині –  856 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. Вже одужали  121 людини. 13 мешканці регіону померли.

Станом на 21 травня 2020 року на території Павлоградського району  не виявлено нових  випадків захворювання на гостру респіраторну хворобу, викликану новим штамом коронавірусу COVID-19. Загалом підтверджено 7 випадків захворювання. Вжиті карантинні заходи дали очікуваний результат та дозволили уникнути найгіршого сценарію розвитку подій. В районі  не існує серйозних спалахів, які б могли негативно позначитися на здатності системи охорони здоров’я надавати медичну допомогу.

Лікувально-профілактичні заклади продовжують працювати в карантинному режимі.

Тривають протиепідемічні карантинні заходи. Проводяться заходи з дезинфекції місць масового перебування людей, дитячих майданчиків,  зупинок громадського транспорту, доріг на території Богданівської, Вербківської, Троїцької та Межиріцької ОТГ. Для дезінфекції застосовують хлорний розчин, який абсолютно безпечний для мешканців, тварин та для рослинності. Голови сільських рад тримають на постійному контролі забезпечення масками населення, працівників органів місцевого самоврядування, медичних працівників. Також надають допомогу в  забезпеченні масками військовослужбовців, проводиться санітарно-просвітня робота стосовно поведінки під час карантину.

За участі працівників ПАВЛОГРАДСЬКОГО ВІДДІЛУ ПОЛІЦІЇ ГУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ В ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ та відокремленого структурного підрозділу ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОНИЙ ВІДДІЛ ЛАБОРАТОРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров’я України» створена та працює група щодо  дисциплінування та перевірки осіб, що повернулися до України з країн, в яких фіксувались випадки COVID-19 та знаходяться на самоізоляції.

Закликаємо населення залишатись вдома, виконувати елементарні санітарно-протиепідемічні правила, відмовитись від поїздок.

Якщо маєте хворого родича, або при проявах ознак хвороби у Вас (підвищення температури тіла, сухого кашлю, болю в горлі, нежиті тощо), проведіть ізоляцію в окремій кімнати та максимально обмежте контакти, не займайтесь самолікуванням обов’язково зателефонуйте до сімейного лікаря та отримайте відповідні рекомендації.

Якщо Вам стало відомо про людей, які прибули із-за кордону просимо надавати інформацію до сільської ради.

З 11 травня введено пом’якшення карантину. Це стосується дозволу на прогулянки в парках, відкриття магазинів, салонів, перукарень тощо, але за умови дотримання визначених санітарно-гігієнічних вимог.

Вже завтра нам офіційно стануть доступні деякі речі  з тих, за якими ми так скучили. Адаптуватися та залишатися в безпеці допоможуть прості правила. Ми пишемо про них щодня, а ви чудово їх знаєте.

Дотримуйтесь режиму, повертайтеся до звичайного життя безпечного та залишайтеся здоровими!

Бережіть себе та тих хто поруч!

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner