baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Нині у Дніпропетровській області лабораторно підтвердили вже 12 випадків коронавірусу.  Коронавірус підтвердили у мешканців Кривого Рогу та Новомосковська.  Лабораторні дослідження показали позитивний результат. Одужала 1 людина. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

Станом на 03 квітня 2020 року в Україні 942 хворих на COVID-19, одужало – 19 осіб, померли 23 осіб.

На території Павлоградського району, станом на 03 квітня 2020 року,  не зареєстровано жодного випадку захворювання на гостру респіраторну хворобу, викликану новим штамом коронавірусу COVID-19.

Лікувально-профілактичні заклади продовжують працювати в карантинному режимі.

В районі тривають протиепідемічні карантинні заходи. Проводяться заходи з дезинфекції місць масового перебування людей, дитячих майданчиків,  зупинок громадського транспорту на території Богданівської, Вербківської, Троїцької та Межиріцької ОТГ. Для дезінфекції застосовують хлорний розчин, який абсолютно безпечний для мешканців, тварин та для рослинності. Голови сільських рад тримають на постійному контролі забезпечення масками населення та працівників органів місцевого самоврядування, проводиться санітарно-просвітня робота стосовно поведінки під час карантину.

Медичні працівники очікують  мешканців району, які централізовано прибувають до України з країн, в яких фіксувались випадки COVID-19 для проведення обстеження з послідуючим процесом самоізоляції.

За участі працівників ПАВЛОГРАДСЬКОГО ВІДДІЛУ ПОЛІЦІЇ ГУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ В ДНІПРОПЕТРОВСЬКІЙ ОБЛАСТІ та відокремленого структурного підрозділу ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОНИЙ ВІДДІЛ ЛАБОРАТОРНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ДУ «Дніпропетровський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров’я України» створена  та працює група щодо  дисциплінування та перевірки осіб, що повернулися до України з країн, в яких фіксувались випадки COVID-19 та знаходяться на самоізоляції.

Поліцейськими громад постійно патрулюються населені пункти на предмет безпеки населення та недопущення скупчення людей. Перевіряються виконання карантинних заходів в магазинах та в громадських місцях.

Закликаємо населення зберігати спокій, за можливості залишатись вдома, не піддаватись паніці, виконувати елементарні санітарно-протиепідемічні правила: частіше мийте руки, провітрюйте приміщення, уникайте скупчення великої кількості людей, по можливості відмовтесь від поїздок.

Жителів Павлоградського району, які прибули з країн в яких зафіксовано велику кількість випадків COVID-19, закликаємо самоізолюватись на період інкубаційного періоду коронавірусної інфекції – 14 днів.

Якщо маєте хворого родича, або при проявах ознак хвороби у Вас (підвищення температури тіла, сухого кашлю, болю в горлі, нежиті тощо), проведіть ізоляцію в окремій кімнати та максимально обмежте контакти, не займайтесь самолікуванням обов’язково зателефонуйте до сімейного лікаря та отримайте відповідні рекомендації.

Якщо Вам стало відомо про людей, які прибули із-за кордону просимо надавати інформацію до сільської ради.

Бережіть себе та тих хто поруч!

 

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner