baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Насильство в сім’ї — будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім’ї по відношенню до іншого члена сім’ї, якщо ці дії завдають йому моральної шкоди, шкоди його фізичному чи психічному здоров’ю. Відповідно до Закону «Про попередження насильства в сім’ї» насильство буває фізичним, сексуальним, психологічним (шляхом словесних образ або погроз, переслідування, залякування) чи економічним (умисне позбавлення житла, їжі, одягу та іншого майна чи коштів, на які постраждалий має передбачене законом право, що може призвести до його смерті, викликати порушення фізичного чи психічного здоров’я).

За даними міжнародних досліджень кількість дітей, які щодня потерпають від насильства в сім’ї, перевищує 10 мільйонів. Щоденно в Україні фіксують близько 348 випадків насильства в сім’ї, а близько 60% жінок страждають від домашнього насильства на постійній основі. Фактично кожна третя жінка в Україні потерпає від домашнього насильства. Чоловіки також стають жертвами домашнього насильства. Утім, у них набагато вищий ризик зазнати насильства з боку незнайомців. Жінки та діти найчастіше стають жертвами насильства з боку тих, кого вони знають. Тому серед жертв домашнього насильства частка жінок непропорційно велика.

 

11 червня 2019 року заступник голови райдержадміністрації Л.М.Комаркова провела засідання координаційної ради з питань сімейної та гендерної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми при Павлоградської райдержадміністрації.   На засіданні координаційної ради були присутні начальники управлінь та відділів райдержадміністрації, дільничні офіцери Павлоградського  відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області, соціальні працівники громад, представники сільських рад та голова Богуславської сільської ради, голова правління громадської організації клуб  „Імпульс” Лупова О.З., директор КЗ „Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг), старший інспектор з ювенальної превенції  сектору привенції Павлоградського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області Русаненко А.В., Директор КНП „Центр первинної медико-санітарної допомоги” Богданівської сільської ради  Дніпропетровської областіˮ Смеловська Л.В., відповідальна особа за проведення заходів у сфері протидії домашньому насильству від Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області Горгула Ю.А.

 

Присутні обговорили наступні питання:

  1. Розробка стратегії «Забезпечеення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків в Павлоградському районі на 2019-2024 роки».
  2. Діяльність спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб від насильства в регіоні.
  3. Інформація про проведену роботу з постраждалими особами та кривдниками за попередній період, плани по покрашенню та активізації роботи.
  4. Закріплення уповноважених осіб з питаннь сімейної та гендерної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми в ОТГ.

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner