baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Дніпропетровській області ліквідували конвертаційний центр з обігом понад 120 млн. грн., через який фігуранти привласнювали бюджетні кошти.

В рамках розслідування кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ч.3 ст.212 КК України було встановлено групу осіб, які надавали послуги підприємствам реального сектору економіки з різних регіонів України щодо ухилення від сплати податків та незаконного переведення грошових коштів з безготівкової форми в готівкову.

Для реалізації злочинних намірів фігуранти створили низку підконтрольних підприємств, використовуючи реквізити яких протягом 2017-2018 рр. про конвертували більше 120 млн. грн.

Клієнти конвертцентру перераховували на рахунки підконтрольних фігурантам компаній кошти за нібито придбані товари чи послуги. У подальшому ці кошти знімалися готівкою та передавалися клієнтам, за вирахуванням певного відсотка, який слугував нагородою за незаконні послуги.

Окрім того, фігуранти використовували реквізити компанії — сільгоспвиробника, через яке отримували з бюджету дотаційні грошові кошти, які фактично використали для особистого збагачення, зокрема, здійснили будівництво пекарні та ресторану.

За результатами проведених заходів вилучено 295 тис. грн. готівкою, 6 відтисків печаток підконтрольних підприємств, чорнові записи, первину фінансово – господарську та бухгалтерську документацію підконтрольного с/г підприємства та ін.

Слідство триває.

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner