baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

При формуванні щомісячної звітності страхувальники повинні керуватися вимогами «Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», затвердженого наказом Міністерства фінансів України 14.04.2015 за №435, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 23.04.2015 за №460/26905 (далі – Порядок 435).

Згідно Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 №2464-VI одним із завдань Пенсійного фонду є формування та ведення реєстру застрахованих осіб Державного реєстру. Дані до реєстру застрахованих осіб, зміни та уточнення вносяться на підставі звітності страхувальників. Сьогодні щомісячна звітність подається платниками до органів доходів і зборів та передається до Пенсійного фонду України в порядку міжвідомчого обміну інформацією.

Враховуючи норми Порядку 435, звертаємо увагу страхувальників на те, що у випадку формування звіту без дотримання вимог Порядку 435, звіт вважається таким, що НЕ ПОДАВАВСЯ (п.8 розділу ІІ Порядку 435). Наслідком неподаного звіту є невнесення відомостей в розрізі застрахованих осіб з такого звіту до реєстру застрахованих осіб Державного реєструщо призводить до втрати страхового стажу застрахованими особами та порушення їх конституційного права на його зарахування. В такому випадку страхувальник повинен сформувати звіт відповідно до вимог Порядку 435 та подати його повторно до органу доходів і зборів за місцем обліку.

Водночас акцентовуємо увагу, що при поданні звіту з використанням ЕЦП, друга квитанція, яку отримує страхувальник, містить інформацію щодо протоколу контролю поданого звіту. Тобто, якщо звіт подано з помилками, то це буде відображено в даній квитанції. Тому радимо всім страхувальникам приділяти особливу увагу змісту квитанції №2. За необхідності вживати заходів щодо оперативного виправлення допущених помилок та переподання звіту у визначені терміни відповідно до вимог Порядку 435 до органу доходів і зборів за місцем обліку.

Звертаємо увагу всіх страхувальників (роботодавців, платників ЄСВ), що неподання обов’язкової звітності, або подання звітності з помилками та не виправлення цих помилок, приводить до того, що інформація про заробіток (дохід), стаж, періоди трудових відносин, сплату внесків, в розрізі Ваших працівників, не потрапляє до їх персональних карток та позбавляє застрахованих осіб страхового стажу.

 

 

Марина Сєрських — начальник відділу

                                                          супроводження інформаційних систем

                                                          та електронних реєстрів № 10

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner