baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Західно-Донбаська ОДПІ Головного управління ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу, що з 01.01.2018 діє нова форма Податкової декларації з транспортного податку, що оновлена наказом Міністерства фінансів України від 27.06.2017 №595.

Податкову декларацію з транспортного податку (далі – податкова декларація) подають виключно юридичні особи – платники транспортного податку.

Нагадуємо, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року.

Юридичні особи самостійно обчислюють суму транспортного податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування податкову декларацію з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

У разі спливу п’ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року транспортний податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг (досягне) п’яти років.

Таким чином, звітність з транспортного податку за новою формою подається юридичними особами до 20 лютого 2018 року.

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner