baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Ви, можливо, чули про стійкість (резистентність) до антибіотиків та що деякі антибіотики стали менш ефективними? Це пояснюється тим, що де який час антибіотики були неправильно використані і  це спричинило зміну бактерій, зробило їх стійкими до збудників і обумовило неможливість лікування деяких захворювань. Якщо ми підхопили деяку інфекцію, що спричиняють : бронхіт, пневмонію,  запалення сечовивідних шляхів або інші проблеми – саме  порада кваліфікованого медичного працівника допоможе Вам та Вашій сім’ї прийняти правильне рішення щодо антибіотиків.  Антибіотики не виліковують від вірусів, таких, як застуда та грип, так що подумайте двічі, і зверніться по допомогу, коли справа доходить до антибіотиків!

 

Резистентність к антибіотикам — велика проблема, і кожна людина має свою роль щодо впливу на ситуацію. Є кілька простих дій, які Ви можете зробити для боротьби з антибіотикорезистентністю:

По-перше. Попередити інфекції, та запобігти потреби в антибіотиках можна за такими правилами:

  • дотримуватись гарної гігієни рук,
  • забезпечити надійні методи приготування та зберігання їжі,
  • дотримуватись етикету кашлю та чхання (покривати ніс і рот при кашлі чи чханні одноразовою серветкою),
  • запобігти зараженню, практикуючи безпечніший секс,
  • своєчасно вакцинуватись від інфекційних збудників.

По-друге. Якщо ви хворієте:

  • зверніться по консультацію до кваліфікованого медичного працівника перед використанням антибіотиків.

По третє. 

  • збільшити визнання того, що люди, працівники галузі охорони здоров’я, працівники фармації та сільського господарства, а також уряди повинні відігравати певну роль у боротьбі з неконтрольованим використанням антибіотиків,
  • сприяти зміні поведінки населення щодо користування антибіотиками та повідомляти про те, що прості дії можуть змінити ситуацію.

 

Всесвітня організація охорони здоров’я, яка впровадила щорічні заходи поінформованості про антибіотики, повідомляє: «.. Антибіотики дорогоцінні, щоб вони працювали проти інфекцій обережно поводьтесь з ними! Саме кожен з нас зможе цьому допомогти! Чим? Тим, щоб вживати профілактичних заходів, сприяти підвищенню обізнаності населення про необхідність збереження сили антибіотиків шляхом належного використання та приймати антибіотики лише коли лікар  призначає їх Вам ..». 

 

Павлоградський районний ЦПМСД

 

 

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner