baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Дніпропетровській області спільно із прокуратурою Запорізької області ліквідували конвертаційний центр з оборотом більше 390 млн. грн.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст. 212, ч.5 ст.27, ч.3 ст. 212, ч.2 ст. 205 КК України встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки Київської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської областей та м. Києва незаконні послуги з формування штучного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.

Для прикриття своєї незаконної діяльності зловмисники зареєстрували і придбали корпоративні права низки фіктивних і транзитних підприємств. На їх рахунки компанії реального сектору економіки перераховували безготівкові грошові кошти нібито за придбані товари чи надані послуги. У подальшому отримані кошти передавалися посадовим особам вигодонабувачів за вирахуванням винагороди за надані незаконні послуги.

Загальний оборот конвертаційного центру протягом 2016 — 2017 р.р. склав понад 390 млн. грн.

За результатами 40 проведених обшуків вилучено 165 тис. грн. готівкою в національній та іноземній валюті, комп’ютерну техніку, банківські картки, 8 печаток і 197 відбитків печаток, а також чорнові записи та фінансово — господарські документи.

Окрім того, накладено арешт на 69 розрахункових рахунків, відкритих в 11 банках, на яких заблоковано 590 тис. грн.

Тривають слідчі дії.

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner