baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Всесвітній день медичних сестер, за рішенням Міжнародної організації Червоного Хреста, відзначається в честь англійської медсестри Флоренс Найтінгейл (12.05.1820 – 13.08.1910), у день її народження – 12 травня. Але свою історію медсестринська справа розпочала задовго до цього дня.

Як вид діяльності сестринська справа з’явилася з народженням цивілізації, функції догляду та обслуговування, які входять до сфери сестринської справи, з часів первісного ладу виконували жінки.

За ініціативи Міністерства охорони здоров’я України та Асоціації медичних сестер, починаючи з 1997 року, в Україні 12 травня теж відзначається Всесвітній день медичної сестри.

Наразі в Павлоградському районному центрі первинної медико-санітарної допомоги працює 79 медичних сестер.

Від професійної підготовки медичних сестер залежить якість і рівень надання медичної допомоги населенню Павлоградського району.

В сучасних умовах докорінно змінилося місце і роль медичної сестри в галузі охорони здоров’я. Підвищилися вимоги до якості їх роботи, розширилися обсяги надання медичної допомоги середніми медичними працівниками, з’явилась необхідність відпрацювання стандартів сестринського догляду та критерії оцінки якості їх виконання.

Самовіддана праця кращих із них відзначалась грамотами та подяками від адміністрації Павлоградського районного центру первинної медико-санітарної допомоги

Будучи представниками найгуманнішої професії, медичні сестри чесно та добросовісно виконують свої професійні обов’язки, розуміючи, що їх професіоналізм і компетентність є індикатором оцінки якості роботи кожного медичного закладу в цілому.

Сестринська справа є визнаною та шанованою у суспільстві професією, що динамічно розвивається з урахуванням історичного досвіду та сучасних перспектив. Однак сьогодні необхідно зробити так, щоб звання медичної сестри стало не лише почесним, а й престижним. Медик – одна з найгуманніших професій на землі, але серед медиків найлюдяніша, найпочесніша та подеколи найважча професія – медичної сестри. У всі часи медичні сестри були зосередженням милосердя, а тому їх так і називають – сестра милосердя.

Роботу медсестри, окрім підтримання здоров’я, професіонального догляду за хворими, полегшення страждань — визначає розуміння цінності людського життя, усвідомлення потреби доброти та милосердя, вміння бачити не хворобу, а людину з її духовною та фізичною неповторністю.

Тож висловлюємо найщиріші вітання та побажання з нагоди професійного свята.

Зі святом Вас! Щастя Вам і добра! І нехай клятва Гіппократа ніколи не буде обтяжливим обов’язком, а лише приємною місією!

Адміністрація

Павлоградського районного центру

первинної медико-санітарної допомоги

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner