baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Антитерористична операція, збройний конфлікт, громадянська війна, російсько-українська війна, неоголошена війна, гібридна війна… Так по-різному називають події, що відбуваються нині на Сході України. Події, що тримають у напрузі весь народ, забирають життя українських воїнів, нівечать їхні тіла. Події, які не дають спокою жодному громадянину нашої країни, затьмарюють серця та бентежать душі, вбивають цивільне населення. Остаточно визначити ці поняття, найімовірніше, зможуть політологи, історики після закінчення трагедії. Однак уже зрозуміло, що ми є свідками й учасниками важливого етапу боротьби за суверенітет, цілісність і незалежність України.

Жителі прифронтової Дніпропетровщини першими стали на захист країни, звідси найбільша кількість мобілізованих, лікарня Мечникова стала оберегом для тяжкопоранених, кожен від мала до велика надає посильну допомогу військовим… Тож не дивно, що в Україні з’явився перший Музей «АТО ДНІПРО».  Перші експонати, які надійшли до музею, пахли димом і смертю. Вони були вихоплені з полум’я бою. Серед них речі наших рідних та знайомих (окуляри, телефони, фото із зони бойових дій, листи, військове спорядження).

Цього року, Дніпропетровська облдержадміністрація запропонувала всім охочим відвідати музей АТО. Правду кажуть: «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути», а ми і почули, і побачили багато нового і вражаючого. 13 травня 2017 року делегація Павлоградського району у складі воїнів АТО, школярів, вчителів, працівників Павлоградської райдержадміністрації у кількості 50 чоловік побували в музеї.  Виставкові та експозиційні площі з матеріалами із зони АТО стали майданчиками, де ми згадали загиблих, розмірковували над сучасним, мріяли про майбутнє… Дякуємо організаторам за цей особливий час для нас.

Ми впевнені, що Україна поверне собі мир. І нехай на цьому шляху ми будемо, як ніколи, мудрими та єдиними.

Слава Україні!

 

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner