baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

На виконання вимог Закону України „Про запобігання корупції”, інших нормативно-правових актів антикорупційного характеру систематично вживаються заходи щодо запобігання проявів корупції серед державних службовців райдержадміністрації.

В Україні функціонує принципово нова антикорупційна система, яка має переважно превентивний характер і орієнтована на створення в суспільстві ефективних механізмів попередження корупції. За таких умов посилюється значення вимог до доброчесної поведінки осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, які мають бути ними засвоєні як норми повсякденної поведінки.

З метою реалізації державної політики у сфері боротьби з корупцією, в райдержадміністрації проводиться роз’яснювальна робота серед державних службовців щодо вивчення основних положень антикорупційного законодавства, запобігання та шляхів врегулювання конфлікту інтересів, виявлення сприятливих для вчинення корупційних правопорушень ризиків в діяльності посадових і службових осіб.

01 травня 2016 року набрав чинності Закон України «Про державну службу», який визначає нові принципи, правові та організаційні засади, а також порядок реалізації громадянами України права рівного доступу до державної служби.

Державні службовці районної державної адміністрації ознайомлені особисто під розпис із вимогами та обмеженнями щодо прийняття, проходження та припинення державної служби, встановленими Законом.

З набранням чинності Закону України «Про державну службу» при прийнятті на державну службу від претендентів обов’язково вимагається подання до Національного агентства з питань запобігання корупції, декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Проведена робота щодо подання службовими особами електронних декларацій. Так, всі державні службовці райдержадміністрації отримали електронний цифровий підпис та зможуть подавати декларації про доходи та витрати в електронному форматі. В період з 01 вересня 2016 року по 30 жовтня 2016 року 30 державних службовців (які на момент початку роботи електронної системи займали посади категорії «Б») подали електронні декларації за 2015 рік.

Також, проводиться робота щодо направлення на навчання державних службовців райдержадміністрації з питань запобігання корупції на короткострокові семінари у Дніропетровському регіональному інституті державного управління.

До 01.04.2017 року необхідно подати декларації про доходи та витрати в електронному форматі на сайті Нац. агентства запобігання корупції.

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner