baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

             Головною метою діяльності Павлоградського районного центру соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді є поліпшення або відновлення якості життєдіяльності, захист прав, свобод і законних інтересів, сприяння задоволенню соціальних потреб сімей, дітей та молоді. До центру  соціальних служб для сімʼї, дітей та молоді може звернутись кожен, хто потребує допомоги, розуміння, інформації – і саме тут вони отримують різноманітні соціальні послуги та підтримку.

Серед основних отримувачів соціальних послуг є сімʼї з дітьми, які опинилися у складних життєвих  обставинах. Однією з основних проблем потрапляння сімей в складні життєві обставини – це відсутність або нестача спілкування дітей і батьків, відсутність спільного сімейного дозвілля, різні погляди батьків на процес виховання і його цілі. Для допомоги у подоланні чи мінімізації   непорозумінь між дорослими та дітьми  надаємо поради, які доцільно використовувати для виховання сильних, самостійних і впевнених в собі особистостей.

 

ДЕСЯТЬ ЗАПОВІДЕЙ БАТЬКАМ

  1. Не навчайте того, з чим ви не обізнані: для правильного виховання дитини потрібно знати її вікові та індивідуальні особливості.
  2. Не сприймайте дитину як свою власність, не ростіть її для себе. Ваша мета – виростити її для життя серед людей.
  3. Довіряйте дитині. Розтлумачуйте те, що вона робить з кращого, а не з гіршого боку. Залишайте за нею право на помилки. Тільки роблячи власні помилки, дитина оволодіє вмінням самостійно їх виправляти.
  4. Не ставтеся до дитини зневажливо. Людина з дитинства повинна відчувати свою значимість. Тільки тоді з неї виросте творча, впевнена у своїх можливостях, відповідальна особистість.
  5. Будьте терплячими, ставтеся терпляче до дитячих проявів: по – перше, розвиток особистості – випробування не лише для вас, батьків, але й для самої дитини. Виховуйте її вимогливою любовʼю. По – друге, ваша нетерплячість – ознака слабкості, перший показник вашої невпевненості у собі.
  6. Будьте послідовними у своїх вимогах, однак запамʼятайте: твердість лінії у вихованні досягається не покаранням, а стабільністю обовʼязків для виконання правил, спокійним тоном спілкування, неквапливістю.
  7. Потурбуйтеся про те, аби ваша дитина накопичувала досвід у спокійному темпі. Дозволяйте їй відпочивати від інших розпоряджень, зауважень, наказів. Нехай син або донька потроху вчаться розпоряджатися самі собою.
  8. Виключіть зі своєї практики вислів: « Роби,якщо я наказав », замініть цю форму вимоги іншою: «Роби, тому що не зробити цього не можна, це принесе користь». Дитина повинна звикнути діяти не на догоду зовнішньому розпорядженню (навіть батьківському), а тому, що це доцільно, розумно, потрібно для чиєїсь вигоди.
  9. Оцінюючи дитину, кажіть їй не тільки про те, чим ви особисто незадоволені, а й про те, що вас у ній радує. Ніколи не порівнюйте свою дитину з сусідською, з її друзями, однокласниками. Порівнюйте, якою вона була вчора і якою є сьогодні. Це допоможе вам швидше оволодіти азами батьківської мудрості.
  10. Ніколи не кажіть, що вам ніколи виховувати свою дитину. Це означає сказати: «Мені ніколи її любити». Ми виховуємо своїх дітей способом свого життя, системою власних цінностей, виховуємо своєю присутністю і відсутністю, виразом обличчя, звичним тоном спілкування з людьми, обстановкою в квартирі, ставленням до праці і дозвілля.

 

У разі виникнення в Ваших сімʼях  проблем, з якими Ви не в змозі впоратися самостійно, звертайтеся до центру соціальних служб для сім’ї, дітей  та молоді за безкоштовною допомогою за адресою: м. Павлоград, вул. Радянська, 53, к. 110,112.

 

                                                    Павлоградський районний центр соціальних

                                                    служб для сім’ї, дітей  та молоді

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner