baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Ти, кохана книжко, учиш нас, навчаєш,

Про усякі дивні речі нам оповідаєш!

Тож гукнімо, діти: «Нашій книжці – слава!

В ній наука і розвага, втіха і забава!»

Ю. Шкрумеляк

 Починаючи з 1967 р., за рішенням Міжнародної ради дитячої книги, в день народження видатного датського письменника-казкаря Ганса Крістіана Андерсена — 2 квітня світ відзначає Міжнародний день дитячої книги. Зазвичай до цього дня в Україні, а також у багатьох інших країнах, приурочене проведення Тижня дитячого читання. Святкування Міжнародного дня дитячої книги є наглядним показником того, що книга, яка створена саме для дитини, має великий вплив на формування її характеру та становлення як людини. Дитячі книги вбирають у себе дивовижний, невичерпний, чарівний світ, який дитина відкриває для себе саме завдяки книжці. Просто треба взяти в руки Книгу і …опинитись в цьому світі…

Свято дитячої книги збирає в бібліотеках справжніх шанувальників літератури. Презентації окремих книжок та книжкових серій, зустрічі з авторами, майстер-класи по художньому ілюструванню дитячих видань, літературно-пізнавальні мандрівки, голосні читання — усі ці заходи спрямовані на популяризацію книги, прищеплення до неї любові і шани, зацікавленості і небайдужого ставлення.

Вітаємо юних книголюбів зі святом. Бажаємо, щоб  ваші книжкові полиці поповнювалися цікавими книгами, а читання приносило задоволення і приємні враження.

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner