baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Заява ПАТ «Дніпропетровськгаз»

щодо дестабілізації газового ринку і можливих негативних наслідків для споживачів, викликаних неправомірними діями і бездіяльністю Національної комісії з регулювання ринків енергетики та комунальних послуг та інших органів виконавчої влади

Шановна громадо, споживачі та колеги!

Повідомляємо, що з 1 липня 2015 року Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) заблокувала спецрахунки ПАТ «Дніпропетровськгаз» та ТОВ «Дніпропетровськгаз Збут», на яких акумулюються кошти, що надходять від споживачів в рахунок оплати за газ. Блокування коштів на рахунках ПАТ «Дніпропетровськгаз» призвело до неможливості стабільно працювати, адже ці гроші повинні були спрямуватись на закупку газу для опалювального сезону, ремонт газопроводу, роботу аварійних служб та виплату зарплати працівникам.

Уже понад місяць кошти, що надходять від споживачів у рахунок оплати за газ, акумулюються на спеціальних рахунках Ощадбанку, але не розподіляються між учасниками ринку.

Така ситуація спричинена неправомірним рішенням НКРЕКП щодо зміни Алгоритму розподілу коштів, що надходять від споживачів газу на розподільчі рахунки постачальників.

Алгоритм був прийнятий з грубим порушенням законодавства, що спричинило зупинку руху коштів на розподільчих рахунках і неможливість розрахунків між учасниками газового ринку.

З 1 липня ПАТ «Дніпропетровськгаз» не отримує коштів ні за старі борги, ні за поточними платежами за газ. Усі гроші, що сплачують населення і підприємства області фактично «зависають» на рахунках у банку і не розподіляються.

Через відсутність коштів наше підприємство не в змозі виконати в повному обсязі всі необхідні роботи щодо підготовки газових мереж Дніпропетровщини до опалювального сезону. Можуть бути зупинені регламентні роботи щодо обслуговування газопроводів, ускладнено обслуговування клієнтів, можливі труднощі при виконанні ремонтних аварійних робіт та в роботі АДС тощо. Відсутні кошти для виплати зарплати та розрахунків з держбюджетом.

Вирішити цю проблему можна достатньо швидко, відкоригувавши відповідний Алгоритм.

Державна регуляторна служба вже відкликала своє погодження під рішенням НКРЕКП щодо Алгоритму розподілу коштів, наслідком чого є його неправочинність і скасування державної реєстрації.

 

 

Голова Правління

Ю.Д. Френкель

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner