baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

24 березня 2015 року Павлоградським міськрайцентром зайнятості проведено семінар з представниками підприємств, установ, організацій м.Павлограда на тему: «Подання вакансій у центрі зайнятості, форми доведення інформації про вакансії до споживачів, вимоги до їх подання та організація направлення безробітних на вільні робочі місця, в тому числі переселенців».

Відкрила семінар начальник відділу взаємодії з роботодавцями – Світлана Ціпура, яка зазначила, що служба зайнятості спрямовує свої зусилля на якнайшвидше повернення людей до праці  шляхом надання комплексу соціальних послуг, застосовуючи індивідуальний підхід. Це, насамперед, підбір підходящої роботи з використанням оперативної інформації про вільні робочі місця та вакантні посади. Особлива увага приділяється працевлаштуванню переселенців.

P9260550

Світлана Ціпура зазначила, що відповідно статті 50  Закону України «Про зайнятість населення» роботодавці зобов’язані своєчасно та в повному обсязі подавати центрам зайнятості інформацію про попит на робочу силу (вакансії) та звернула увагу присутніх, що роботодавці подають інформацію  про попит на робочу силу незалежно від місцезнаходження при наявності вакансії не пізніше 10-ти робочих днів з дати відкриття вакансії та розповіла про порядок заповнення форми  3-ПН.

Завдяки злагодженій роботі  Павлоградського міськрайцентру зайнятості з роботодавцями з початку року працевлаштовано 219 вимушено переселених осіб.

Головний спеціаліст відділу взаємодії з роботодавцями Наталя Кожанова розповіла про організацію направлення безробітних на вільні робочі місця, в тому числі вимушених переселенців та наголосила, що фахівцями служби зайнятості проводяться міні-ярмарки вакансій та співбесіди з роботодавцями щодо сприяння працевлаштування цієї категорії осіб.

Також  на семінарі було доведено, що у центрі зайнятості запровадили новий мобільний сервіс «Пошук роботи». Відтепер безробітні, за їхньою згодою, мають змогу отримувати у вигляді повідомлень на мобільні телефони інформацію про:

— нові вакансії, які щойно надійшли до бази даних державної служби зайнятості (з урахуванням досвіду роботи, кваліфікації, освіти особи, її побажань щодо режиму  та характеру трудової діяльності;

—  можливість  участі у громадських або тимчасових роботах;

— формування групи для професійне навчання, перенавчання  та підвищення кваліфікації:

— дату проведення семінарів, ярмарок, міні-ярмарок вакансій, зустрічей з працедавцями, інших заходів, націлених на працевлаштування.

Наприкінці зустрічі начальник відділу взаємодії з роботодавцями подякувала присутнім представникам підприємств за увагу та висловила надію на подальшу ефективну співпрацю.

 

На знімках: робочі моменту семінару

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner