baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

За участі керівників району, членів профспілки працівників освіти і науки 24 березня 2015 року проведено звітньо – виборчу конференцію Павлоградського районного комітету профспілки працівників освіти і науки України. На конференції заслухано звіт голови профспілки та співдоповідачів. Присутні оцінили роботу профспілки працівників освіти і науки України, як проведену на належному рівні. Пропонуємо звіт Павлоградського районного комітету профспілки працівників освіти і науки України  на звітно-виборній конференції Павлоградської районної організації профспілки працівників освіти і науки України  про пророблену роботу за період з 16.04.2010 року по 24.03.2015 року.

DSC00684

Сьогодні Профспілка працівників освіти і науки України – одна із самих великих і згуртованих організацій, яка об’єднує близько 2 млн. спілчан.

Згідно Статуту галузевої Профспілки (ст..27, 48, 57) у всіх структурних підрозділах проводяться звіти і вибори.

Наша районна профспілкова організація завершила в районі звітно-виборчу кампанію. Підведені підсумки звітно-виборних зборів в  усіх 36 первинних профорганізація та профгрупах на обліку в яких  951 членів Профспілки (охоплення профчленства  99 %).

Найближчі до працівників первинні профспілкові організації, а тому запорукою  ефективності їх діяльності є постійна увага до них голови райкому та  президії райкому Профспілки.

Незважаючи на те, що конференція, як в цілому звітно-виборча кампанія в Профспілці, проходить в умовах складної політичної ситуації в країні, в умовах війни, дестабілізації економіки, зростання соціальної напруги в суспільстві, сам звіт та його обговорення мусять мати конструктивний характер і свідчити про оперативне реагування районної та первинних профспілкових організацій на події, які відбуваються в суспільстві.

Звичайно, звітно-виборна конференція – це не тільки підведення підсумків, а подія в профспілковому житті, учасники якої повинні відповісти на принципові питання: чи те, що ми робимо вірно, що потрібно ще зробити для вирішення головного статутного завдання – захисту трудових, правових та соціально-економічних інтересів членів Профспілки.

 

Загальновідомий вислів: «Майбутнє – це минуле з поправкою на сучасне», тобто, щоб визначити завдання і намітити програму дій на майбутнє, необхідно зробити аналіз результативності нашої роботи. Хоч я розумію наскільки це невдячна справа, саме в такий складний період для країни, в період економічної кризи. Але робота була проведена і її потрібно аналізувати.

Слід відмітити, що ці  5 років працівники освіти району до   теперішнього часу   вчасно отримували зарплату, виплати по ст.. 57 Закону України «Про освіту»: грошову винагороду, матеріальну допомогу на оздоровлення та вислугу років. У нашому районі не зменшувалися виплати за престижність праці в розмірі 20% від посадового окладу,  яке б скрутне становище не було в  бюджеті. І за це ми вдячні керівництву району та нашим роботодавцям.

Хочеться звернути увагу, що майже 50 % педагогічних працівників дитячих дошкільних навчальних закладів нашого району не отримували грошову допомогу згідно ст..57 за сумлінну працю і тільки після втручання райкому Профспілки, наші колеги почали щорічно отримувати цю грошову винагороду хоча і  не завжди в повному об’ємі, але ми вдячні і за це.

Минулі 5 років були насичені бурхливими подіями Профспілки в боротьбі за соціально-економічні права освітян.

Профспілка виступає на захист виконання Закону України «Про освіту» ст. 51, 53, 55, 57. Це листи, звернення, вимоги до владних структур.

В нашій профспілковій щоденній роботі використовуються різні форми роботи – це листи, звернення, пропозиції та інші.   Райком Профспілки постійно звертався письмово із зверненнями до Президента України, Прем’єр — Міністра та Кабінету Міністрів України, депутатів Верховної ради, до керівництва області та району з приводу виконання в обов’язковому порядку Законів України стосовно освітянської галузі. Але, результативність цього не в повній мірі, або зовсім не дає позитивного рішення, так повністю призупинена дія  ст..44 Закону України «Про Профспілки, їх права та гарантії діяльності  праці, (щодо відрахування коштів на культурно-масову, фізкультурну і оздоровчу роботу не менше ніж 0,3% фонду оплати праці) не в повному об’ємі виконується ст..19 Закону України «Про охорону праці». Але хочу зауважити, що керівництво нашого району та депутатський корпус  повертається завжди обличчям до працівників бюджетної сфери нашого району і  намагаються вирішувати наші нагальні проблеми. Але брак коштів у бюджеті, робить свою брудну справу. А з боку держави, КМУ постійно приймаються закони, які тільки погіршують становище працівників. І це ми визнаємо, але рук не покладаємо.

Протягом звітного періоду голова райкому Профспілки приймала участь в акціях протесту, пікетуваннях Верховної ради, КМУ, заради недопущення порушення соціально-економічних прав та інтересів членів Профспілки.

DSC00648

DSC00650

DSC00652

DSC00654

DSC00655

DSC00656

DSC00660

DSC00664

DSC00673

DSC00674

DSC00676

DSC00677

DSC00678

DSC00679

DSC00680

DSC00681

DSC00690

DSC00691

DSC00692

DSC00693

DSC00697

DSC00702

 

Соціально-економічний захист трудових прав членів Профспілки.

На посилення соціально-економічного захисту членів Профспілки направлена робота по забезпеченню ефективного соціального діалогу з органами влади, відділом освіти, керівниками установ та  навчальних закладів, результати якого проявляються через механізми галузевої, обласної, районної Угод і колективних договорів.

Райкомом Профспілки, президією систематично аналізується виконання положень Угоди,  та  колективних договорів навчальних закладів району.

Розуміючи важливість колективного договору в сучасному суспільстві, як основного регулятора виробничих, трудових і соціальних відносин між роботодавцем і працівником, райком Профспілки і первинні профспілкові організації приділяють особливу увагу якості цього документу. А соціальна значущість колективного договору полягає в тому, що цей нормативно-правовий договір сприяє стабільності, створенню надійної основи для соціального захисту працівників, уникненню трудових конфліктів, зняттю соціальної напруженості в колективі, забезпечує регулювання трудових відносин у сфері застосування найманої праці і укладається з метою узгодження інтересів найманих працівників і власника або уповноваженого ним органу.

У закладах та установах освіти постійно проходить робота щодо укладання та реєстрації  колективних договорів. Із 36 Профспілкових організацій які стоять на обліку в районній організації- 35 мають колективні договори, але на превеликий жаль, комунальна установа «Павлоградський районний методичний кабінет» Павлоградської районної ради Дніпропетровської області» (завідувач Н.Б. Абабкова) яка створена в 2013 році і почала працювати з 02.09.2013 року не уклала до цього часу колективний договір, що є грубим порушенням чинного законодавства та прав найманих працівників. Всі колективні договори проходять експертизу в райкомі Профспілки, а потім реєструються в управлінні праці та соціального захисту населення  Павлоградської районної державної адміністрації. За цим одним рядком звіту стоїть величезний об’єм роботи, який було пророблено РК профспілки за підтримки керівників закладів та установ освіти та профспілкових комітетів на місцях.

На жаль, далеко не всі пункти цих колдоговорів реально діючі з об’єктивних причин. Та все ж життя підтвердило ту істину, що цілий ряд суттєвих додаткових соціальних пільг і гарантій працівники можуть отримати лише при наявності відповідних положень колдоговорів.

В нинішніх умовах роль і відповідальність райкому Профспілки, профкомів в забезпеченні відповідного рівня захищеності членів Профспілки вагомо зростають.

Кожний член Профспілки, який звертається за допомогою в   райком  Профспілки, отримує — консультативну, правову і практичну допомогу. Протягом звітного періоду менше звернень наших членів Профспілки до обкому Профспілки, в інші інстанції. Всі питання, з якими звертаються в райком Профспілки вирішуються у відповідності із законодавством. В райкомі Профспілки прийом ведеться в усі робочі дні, багато роз’яснень дається по телефону, та друкуються інформації, або надсилаються на електронну адресу кожної первинної організації.

За звітний період  надано правову допомогу понад  600 членам Профспілки шляхом роз’яснень, консультацій з різних питань:

оплати праці (37%), порушень трудового законодавства (31%), житлових питань (8%), оздоровлення (20%), інших (14%).

Правова допомога членам Профспілки надавалась по всіх напрямках контролю за дотриманням законодавства про працю. Крім того, розглядались особисті і колективні звернення працівників галузі.

Охорона праці.

Серйозна увага у звітному періоді приділялась питанням охорони праці. Згідно ст..41 Закону України «Про охорону праці» Профспілка має право громадського контролю за дотриманням законодавства про охорону праці.

Розуміємо, що ця робота потребує кваліфікованих спеціалістів, а їх немає в райкомі. Тим більше в певній мірі ця робота виконується громадськими інспекторами з охорони праці, постійно діючими комісіями профкомів з охорони праці, які створені в кожній профспілковій організації. А в 2011 році у відділі освіти введена посада спеціаліста з охорони праці та техніки безпеки.

Особлива увага приділялась виконанню умов Угоди та колективних договорів, в яких визначені конкретні заходи в розділах «Охорона праці» та «Комплексні заходи з охорони праці» щодо досягнення нормативів безпеки гігієни праці та виробничого середовища, підвищення існуючого рівня охорони праці, запобігання випадкам виробничого травматизму, професійних захворювань.

У закладах освіти в 2013 завершилася атестація робочих місць із шкідливими умовами праці (кухар, що працює біля плити, підсобний робітник харчоблоку та машиніст з прання білизни). Атестація робочих місць дала право на додаткову щорічну відпустку та на додаткову доплату працівникам. Особливі слова вдячності заслуговує завідувач відділу освіти О.М. Муштат, керівники установ та закладів освіти та всі причетні до проведення атестації робочих місць.

Питання безпеки життєдіяльності учнів і працівників установ та закладів освіти району знаходиться на постійному контролі у відділі освіти райдержадміністрації та райкомі Профспілки працівників освіти і науки України.

Щорічно створюється комісія з перевірки готовності закладів освіти до нового навчального року, до складу якої входить голова районної організації Профспілки (за згодою). Дане питання розглядається на засіданні президії райкому Профспілки.

За звітний період виділялися кошти згідно ст..19 Закону України «Про охорону праці», але на жаль не в тому об’ємі як потрібно. Але зауважу, що у нашому районі в останні роки у порівнянні з іншими районами Дніпропетровщини, де взагалі відсутні кошти на охорону праці,  все таки проводилась закупка медикаментів, спецодягу та інше за кошти місцевого бюджету.

Колективи навчальних закладів та установ освіти району  постійно приймають участь у обласному етапі Всеукраїнського громадського огляду-конкурсу стану умов охорони праці. Переможцями за останні 5 років стали:  Вербківська ЗШ І-ІІІ ступенів, Вербківський   ДНЗ «Оксанка», Дитячий будинок «Моя родина» та районний Будинок творчості дітей та юнацтва. Усі переможці нагороджені дипломами та цінними подарунками.

Ці високі показники були досягнуті завдяки спільній роботі адміністрацій, профспілкових комітетів, відділу освіти, райкому Профспілки.

Для організації якісної роботи з охорони праці обком Профспілки забезпечував протягом звітного періоду райком Профспілки, а ми в свою чергу свої організації нормативними і методичними матеріалами.

Успіх діяльності Профспілки у вирішенні головного статутного завдання – захисту соціально-економічних, трудових прав і професійних інтересів в значній мірі залежить від стану внутріспілкової роботи, включаючи кадрове та фінансове забезпечення Профспілки, рівня професіоналізму профспілкових кадрів і активу, використання найновіших інформаційних технологій, рівня організаційної роботи з мотивації профспілкового членства.

За останні роки робота з мотивації профспілкового членства стала більш системною і послідовною. Особливо активізувалась вона  у зв’язку з проведенням «Року первинної профспілкової організації».

Активності роботи первинних профорганізацій сприяло проведення Всеукраїнського конкурсу на кращу первинну профспілкову організацію. Дуже похвально, що наші колективи стали переможцями обласного етапу конкурсу «Краща  первинна профспілкову організацію серед дошкільних, загальноосвітніх і позашкільних    навчальних    закладів». А саме:

Первина профспілкова організація Вербківської ЗШ І – ІІІ ступенів;

Первина профспілкової організація Павлоградського районного Дитячого будинку  «Моя родина».

Первина  профспілкова організація Булахівської ЗШ І – ІІІ ступенів;

Первина профспілкова організація Богуславської ЗШ І – ІІ ступенів;

Первина профспілкова організація Привовчанської ЗШ І – ІІІ ступенів;

Первина профспілкова організація  КДНЗ Вербківського дитячого ясла- садка «Оксанка».

Переможці були  нагороджені дипломами, грамотами   та цінними подарунками в області та в районі.

.З метою розкриття творчого потенціалу молодих педагогів, зміцнення мотивації до педагогічної діяльності, сприяння обміну досвідом роботи, розвитку молодіжних педагогічних ініціатив, підвищення престижу педагогічної професії, ролі профспілкової організації у становленні талановитої молоді у 2013 році проводився обласний творчий конкурс «Формула успіху молодого педагога». Наші молоді колеги прийняли активну участь у конкурсі і отримали почесні нагороди – це Войтюк Анна Олександрівна, вчитель Привовчанської ЗШ І-ІІІ ст..; Загинайло Інна Іванівна, Карплюк Анна Василівна та Богатирьова Євгенія Володимирівна- вчителі В*язівоцької ЗШ І-ІІІ ст.. Критін Ірина Олександрівна, вчитель Булахівської ЗШ І-ІІІ ст.; Приходько Ганна Анатоліївна та Самсоненко Юлія Вікторівна – вчителі Вербківської ЗШ І –ІІІ ст..

В минулому, 2014 році було оголошено та проведено на обласному рівні творчий конкурс «Профспілка в моєму житті». Учасники конкурсу  креативно  підійшли до розкриття ролі профспілки у житті кожної особистості. І переможцем цього конкурсу стала наша колега – Мірошниченко Інна Володимирівна голова ПК КДНЗ Вербківського дитячого ясла — садка «Оксанка», вона отримала диплом Обкому Профспілки та грошову винагороду.

Для здійснення статутної діяльності районної організації на IV-й районній звітно-виборній конференції був вибраний керівний орган районного комітету Профспілки в кількості 57  членів райкому, ревізійна комісія в кількості 3 осіб, на I –ому організаційному пленумі райкому обрана президія райкому Профспілки  в складі 7 осіб і затверджений склад постійно-діючих комісій та їх голови.

Найважливішою складовою частиною організаційного зміцнення і покращення роботи з мотивації профспілкового членства стало удосконалення навчання різних категорій профактиву.

Для покращення роботи первинних профспілкових організацій району зроблено печатки  установленого зразка та журнали обліку роботи первинної профспілкової організації.

Значну увагу у звітному періоді  РК профспілки приділяв задоволенню духовних і культурних потреб членів профспілки. Проводилась робота по оздоровленню членів профспілки. Щорічно працівники установ та закладів освіти отримували  санаторно-курортні  путівки. За звітний період мали змогу оздоровитися і відпочити 257 спілчан та членів їх сімей (В середньому 52 чоловіка в рік, а за планом – розподілу 9 осіб в рік).  Крім того, РК профспілки сприяє членам профспілки в отриманні реабілітаційних путівок через лікарню, що дозволило в 2010-2014 році оздоровити 35 членів профспілки в  санаторіях. Так в звітний період членами профспілки було придбано 111 путівок в дитячі оздоровчі табори. В середньому за рік  оздоровлювалося 23 дитини ( за планом 5 путівок в рік)

Але сьогодення на жаль внесло свої корективи щодо надання санаторно-курортного лікування працівникам та оздоровлення дітей. А саме в бюджеті 2015 року не передбачено фінансування таких видів послуг, як санаторно-курортне лікування працюючих осіб та членів їх сімей, оздоровлення дітей в дитячих оздоровчих закладах, утримання санаторіїв – профілакторіїв тощо. Профспілки всіх галузей вважають прийнятий Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці» від 28.12.2014 р. антисоціальний і терміново ініціювали внесення до нього змін щодо відновлення фінансування як це відбувалося раніше. Відповідні листи були відправлені і від наших організацій. Але хочу наголосити,що наші діти в цьому році будуть оздоровлюватися в ДОТ «Лісова казка» і без підтримки Фонду соціального страхування, а для дорослих теж постараємося придумати інші форми, якщо не оздоровлення,то короткотривалого відпочинку від 3до 5 днів.

Також у 2011 р. проведено спартакіаду серед членів Профспілки, в 2012-2013р. провели районний огляд – конкурс на кращу первинну профспілкову організацію і фестиваль художньої самодіяльності, 21 установа закладів освіти приймали участь у районному етапі огляду, а це 82 номера і 197 учасників, які демонстрували свої таланти у різних видах творчості.

Хочеться з особливими словами вдячності звернутися до всих колективів, вони не тільки гарні фахівці своєї справи, а є талановитими особистостями. Прекрасні виступи подарували нам педагоги Павлоградського району. Але правильно говорять, що краще 1 раз подивитись, ніж 100 разів послухати.  РК профспілки прийняв рішення і в 2013 року провели Гала – концерт «Жінка і Весна», де були підведенні підсумки конкурсу — огляду на кращу первинну профспілкову організацію та огляду художньої самодіяльності і були відзначенні кращі із кращих профспілкові організації та учасники оглядів та отримали гідні подарунки. Також, із 12 номерів в обласному підсумковому концерті – огляду художньої самодіяльності 2 номери представляла наша організація.

В 2013 році ми з Вами відвідали театр ім..Б.Захави і отримали шалене задоволення.

В 2011 році РК Профспілки вийшов з ініціативою щодо вітання спілчан і дітей віком від 14 до 18 років з Новим роком. Цю ініціативу підтримали всі колективи. А в 2014 році так склалися обставини, що ми взяли на себе і привітання дітей до 14 років. Серйозну увагу райком Профспілки приділяв контролю за виконанням постанов вищестоящих профспілкових органів і постанов пленумів, президій райкому. Всі вони доводились до всіх первинних профспілкових організацій.Наша районна Профспілка – це майже    1  тисяча людей в дитячих дошкільних навчальних закладах, школах, позашкільних навчальних закладах, десятки профактивістів і профспілкових лідерів. Висловлюю подяку всім головам профкомів первинних профспілкових організацій, членам президії, головам постійно діючих комісій за вміння і бажання працювати з людьми і для людей.

Без них, без віри в ідеали справедливості неможливе саме існування нашої організації. Ми вдячні всім, хто працює в Профспілці для людей. Низький уклін Вам – головам профкомів за активну роботу по забезпеченню захисту прав і інтересів працівників.Слова вдячності висловлюємо керівництву району, депутатам районної ради та місцевих рад, завідувачу відділу освіти, керівникам навчальних закладів та установ освіти за взаєморозуміння та результативний  соціальний діалог.

Хочу запевнити Вас, що і надалі Профспілка буде добиватись підвищення заробітної плати і пенсії та над створенням належних умов праці, захищати гарантовані Конституцією України і діючим законодавством соціально-економічні, професіональні права освітян.Кредо Профспілки – бути разом з людьми, працювати заради людини, захищати кожного члена Профспілки освітянської галузі.

В роботі  РК профспілки є цілий ряд проблем, невирішених завдань. Сподіваюсь, що делегати та запрошені на конференцію звернуть увагу на ці недоліки і підкажуть як краще організувати роботу РК профспілки для більш повнішого задоволення законних прав та інтересів членів профспілки в найближчий час.

Аналіз соціально-економічної, політичної ситуації в Україні свідчить про те, що всім нам доведеться прожити ще більш нелегкі часи. І прожиті попередні 5 років можуть показатися нам білою полосою. У всі часи, у всі віка люди, щоб вижити, мати гідну працю і гідний достаток,  об’єднувались.

Ми, освітяни, маємо таку організацію  в лиці галузевої профспілки, до речі, однієї з найсильніших і активних серед інших профспілок. Але кожному із нас, щоб не втратити організацію, яка в складних реаліях нинішнього життя  видає на гора конкретні і відчутні результати, слід берегти і примножувати авторитет профспілки, берегти її від недоброзичливців, давати їм гідну відсіч. Ми повинні не оборонятися, а наступати, вибивати, добиватися. Тільки тоді буде перемога, успіх. Закінчую свій виступ девізом нашої профспілки: »Если мы едины — мы непобедимы». Бажаю всім присутнім в залі  достатку, здоров’я,  кохання, добробуту, успіхів в нашій нелегкій праці, а саме головне — МИРУ НАШІЙ УКРАЇНІ!!!!

Після обговорення проблемних питань відбулись вибори голови профспілки працівників освіти і науки України в Павлоградському районі. Одностайно обрано Коваленко Валентину Анатоліївну.

 

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner