baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

16 березня 2015 року в Комітеті ВРУ з питань податкової та митної політики відбулася нарада за участю народних депутатів України, представників Міністерства фінансів, Державної фіскальної служби, Незалежної асоціації банків України, бізнесу та громадськості. Під час наради обговорювалися актуальні питання внесення змін до Податкового Кодексу, зокрема, щодо вилучення з-під об’єкту оподаткування військовим збором доходів фізичних осіб від операцій з валютними цінностями, у тому числі й операцій з обміну національної та іноземної валюти громадянами, оскільки такі операції не є об’єктом оподаткування ПДФО.

За результатами обговорення учасники наради дійшли спільного висновку щодо необхідності внесення таких змін до Податкового кодексу України найближчим часом.

 

Правильне визначення об’єктів нежитлової нерухомості

З метою забезпечення правильного обрахунку податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки Західно-Донбаська ОДПІ доводить до відома платників перелік об’єктів оподаткування, які відносяться до  нежитлової нерухомості, визначені статтею 14 Податкового кодексу України:

– будівлі готельні – готелі, мотелі, кемпінги, пансіонати, ресторани та бари, туристичні бази, гірські притулки, табори для відпочинку, будинки відпочинку;

– будівлі офісні – будівлі фінансового обслуговування, адміністративно-побутові будівлі, будівлі для конторських та адміністративних цілей;

– будівлі торговельні – торгові центри, універмаги, магазини, криті ринки, павільйони та зали для ярмарків, станції технічного обслуговування автомобілів, їдальні, кафе, закусочні, бази та склади підприємств торгівлі й громадського харчування, будівлі підприємств побутового обслуговування;

– гаражі – гаражі (наземні й підземні) та криті автомобільні стоянки;

– будівлі промислові та склади;

– будівлі для публічних виступів (казино, ігорні будинки);

– господарські (присадибні) будівлі — допоміжні (нежитлові) приміщення, до яких належать сараї, хліви, гаражі, літні кухні, майстерні, вбиральні, погреби, навіси, котельні, бойлерні, трансформаторні підстанції тощо;

– інші будівлі.

 

Здаєш нерухоме майно в оренду – рієлтори повідомлять про твій дохід податкову!

Західно-Донбаська ОДПІ нагадує, що громадяни — орендодавці, які здають свою квартиру, будинок, кімнату тощо в оренду чи суборенду, житловий найм чи піднайм іншому громадянину,  відповідальні за нарахування та сплату податку на доходи фізичних осіб до бюджету.

Такий платник податку зобов‘язаний самостійно нарахувати та сплатити податок на доходи фізичних осіб до бюджету за ставкою 15% та/або 17%, в залежності від суми доходу. Податок сплачується щокварталу, протягом 40 календарних днів, наступних за останнім днем звітного кварталу.

Сума отриманого доходу та сплаченого протягом звітного року податку за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.

Декларація про отримані доходи необхідно подати до 1 травня 2015 року у податкову інспекцію за місцем реєстрації (в паспорті).

Звертаємо увагу: нотаріуси, у разі нотаріального посвідчення договору оренди, зобов‘язані надіслати інформацію про такий договір до відповідного органу Державної фіскальної служби за адресою орендодавця.

Рієлтери також надають інформацію про укладені за їх посередництвом договори про оренду нерухомості до органу Державної фіскальної служби за місцем своєї реєстрації.

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner