baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

З початку 2015 року на розгляді у судах різних інстанцій за участю органів ДФС Дніпропетровської області перебувало 11053 справи на загальну суму позовних вимог 9,1 млрд. грн.

З розглянутих судами впродовж двох місяців поточного року 315 справ на суму 478,2 млн. грн., на користь держави вирішено 139 справ на суму 313,6 млн. грн., що складає 66% від суми розглянутих судами справ.

Наприклад, у адміністративному суді заслуховувалась справа за позовом ТОВ «О» про скасування податкового повідомлення — рішення, яким позивачу донараховано податок на прибуток від операцій із торгівлі цінними паперами та іншими, ніж цінні папери корпоративними правами, а також інших занижених доходів, що враховуються при визначенні об‘єкту оподаткування, на загальну суму 72,6 млн. грн. Адміністративний суд повністю підтримав правову позицію органу ДФС, оскільки вважає, що відсутність реально вчиненої господарської операції, та як наслідок, юридична дефектність відповідних первинних документів за змістом      статті 44 пункту 44.1 Податкового Кодексу України не дозволяє формувати дані податкового обліку незалежно від спрямованого умислу платників податків — учасників відповідної операції.

 

Чи може ФО, яка досягла 16 років і бажає займатися підприємницькою діяльністю, бути зареєстрована ФОП?

Повна цивільна дієздатність може бути надана фізичній особі, яка досягла шістнадцяти років і яка бажає займатися підприємницькою діяльністю. За наявності письмової згоди на це батьків (усиновлювачів), піклувальника або органу опіки та піклування така особа може бути зареєстрована як підприємець. У цьому разі фізична особа набуває повної цивільної дієздатності з моменту державної реєстрації її як підприємця.
Повна цивільна дієздатність, надана фізичній особі, поширюється на усі цивільні права та обов’язки (ч.4 ст.35 ЦКУ).

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner