baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Жіноче свято і весна

Несуть з собою дні погожі.

По всій Землі, для всіх людей –

Весна і жінка дуже схожі.

Здоров’я, ніжності, тепла,

Кохання вам бажаємо,

Із першим святом навесні

Усіх жінок вітаємо.

Щороку, коли сонце виходить на весняну орбіту, від подиху теплих вітрів зацвітають проліски, ми відзначаємо свято весни, надії і любові. В цей день весь світ  вітає жінку, від якої пішло все прекрасне на землі. І недаремно саме вона увібрала в себе одне з найкращих, найсвітліших свят  всіх жінок – 8 Березня.

Шановні наші мами, кохані, дружини, дівчата! Щиро вітаємо вас зі святом весни, з днем 8 Березня. Зичимо здоров’я із дзвінкої криниці, хліба запашного з української  пшениці, рум’янців від калини, щоб були у настрої кожної днини! Адже саме від вас починається все найкраще на землі. Це добро і краса, ніжність і ласка, любов і вірність, музика і пісні.

В житті – якими б ми не стали, на якій би посаді не працювали, який би вік  не мали за плечима, але в душі – ми завжди діти —  для своїх матерів, ми їх найцінніший скарб і найгарніша пісня у житті. Найвищий прояв земної любові – любов матері до свого  дитя.  Всі діти – це квіти  життя. Сьогодні, жінок Павлоградщини привітали діти – учні Вербківської  загально – освітньої школи та подарували яскраві  паперові листівки, виготовлені  за допомогою мистецтв квілінгу, аплікації.

З нагоди  святкування першого свята весни в.о. голови райдержадміністрації І.М.Чорний та голова районної ради В.Г.Булгаков висловили слова подяки та шани прекрасній половині людства і нагородити  відзнаками:

DSC00457

За багаторічну сумлінну творчу працю, високі успіхи у справі навчання і виховання підростаючого покоління, вагомий особистий внесок у розвиток освіти Дніпропетровщини відзнаками Міністерства освіти і науки України та Нагрудним знаком „Василь Сухомлинський” нагороджено Петрушенко Тетяну Григорівну — вчителя географії, заступника директора з виховної роботи Межиріцького навчально-виховного комплексу, Нагрудним знаком «Відмінник освіти»Полтавець Світлану Анатоліївну — вчителя початкових класів Межиріцької загальноосвітньої школи №2.

За високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю,  активну життєву позицію, добросовісне виконання своїх обов’язків, вагомий внесок у соціально-економічний розвиток району та з нагоди Міжнародного жіночого дня — 8 Березня нагороджено:

 Почесною грамотою Дніпропетровської обласної ради: АМІРХАНОВА Людмила Олексіївна — начальник відділу культури, туризму, національностей та релігій  Павлоградської районної державної адміністрації, МОНАХ Клавдія Василівна — Карабинівський сільський голова.

 

Грамотою Дніпропетровської обласної ради:

ДЯЧЕНКО Таїсія Іванівна — завідувач Малоолександрівським фельдшерським пунктом, відокремленим структурним підрозділом Павлоградського районного центру первинної медико-санітарної допомоги

 Наручним годинником від голови Дніпропетровської обласної ради: ГРИМАЙЛО Наталя Василівна — заступник голови Павлоградської районної ради, АБАБКОВА Наталя Борисівна завідувач  комунальної установи „Павлоградський районний методичний кабінет“

Відзнакою народного депутата України Мартовицького Артура Володимировича нагороджені ПОПКОВА Марія Гнатівна – голова первинної ветеранської організації Привовчанської сільської ради;

ШАТОХІНА Галина Вікторівна – Новодачинський сільський голова;

DSC00451

МІРОШНИЧЕНКО Лідія Миколаївна – начальник управління ветеринарної медицини в Павлоградському районі.

За високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю, та вагомий внесок у розвиток місцевого самоврядування Павлоградського району а також з нагоди Міжнародного жіночого дня — 8 Березня Подякою голови  районної ради та голови райдержадміністрації нагороджені КОМАРКОВА

Людмила Михайлівна — заступник голови райдержадміністрації, ДЕНИСОВА Світлана Вікторівна — керівник апарату райдержадміністрації, ПРИХОДЬКО Людмила Володимирівна — Начальник організаційного відділу виконавчого апарату районної ради, СТАРІШКО Людмила Іванівна — головний спеціаліст епідеміологічного відділу Павлоградського міськрайонного Управління  Головного управління Держсанепідслужби у Дніпропетровській області, ІВАНОВА Людмила Борисівна — старша сестра медичного відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії комунального закладу „Павлоградська центральна районна лікарня” Дніпропетровської обласної ради”, КРУТОГУЗ Вікторія Володимирівна — начальник відділу з призначення пенсій управління Пенсійного фонду України в м.Павлограді та Павлоградському районі, АНДРЄЄВА Ельвіра Геннадіївна — завідувач сектору місцевих податків і зборів, плати за землю Західно- Донбаської об’єднаної державної податкової інспекції, КОНЄВА

Ольга Анатоліївна — заступник начальника фінансового управління райдержадміністрації, ЛУКАШОВА Ольга Тихонівна — начальник міжрайонного управління статистики у Павлоградському районі, ТАРАСОВА Ірина Миколаївна — заступник начальника управління Державної казначейської служби України у Павлоградському районі.

За високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю,  активну життєву позицію, добросовісне виконання своїх обов’язків, вагомий внесок у соціально-економічний розвиток району та з нагоди Міжнародного жіночого дня — 8 Березня  Подякою голови райдержадміністрації та голови районної ради нагороджено КОНСТАНТИНОВА Олександра Андріївна — вчитель фізичної культури Новодачинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, громадський активіст фізкультурно-спортивного клубу „Суворова“ Новодачинської сільської ради, ТУРКОТ  Раїса Іванівна— завідувач відокремленого структурного підрозділу Павлоградського районного центру первинної медико-санітарної допомоги Кочережківського фельдшерсько-акушерського пункту №2, ЛЄДНЄЙ Олександра Костянтинівна – викладач Богданівської філії комунального закладу культури „Павлоградська районна школа естетичного виховання”, ГОЛОВКО Ірина Володимирівна — завідуюча кабінетом клубної роботи комунального закладу культури „Павлоградський районний організаційно-методичний центр”, САВЧЕНКО Ліна Василівна — керівник гуртка бісероплетіння Районного будинку творчості дітей та юнацтва, САЧКО Тетяна Павлівна — головний спеціаліст відділу соціального захисту населення управління соціального захисту населення райдержадміністрації, ЛУЧКА  Неля Олександрівна — старша медична сестра стаціонарного відділення для постійного або тимчасового проживання територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Павлоградського району, ЗУБ Зінаїда Василівна — завгосп комунального закладу „Межиріцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 2”, РИБАЛКА  Тетяна Іванівна — голова громадської організації „Союз солдатських матерів”, ШКУРОПАТ Тетяна Федорівна — головний спеціаліст відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації .

Усі найсвятіші почуття, пробуджені в нас жінкою, велич якої не раз стверджували мислителі, поети, педагоги. Вся гордість світу — від матерів! Без сонця не цвітуть квіти, без любові немає щастя, без жінки немає любові, без матері — немає ні поета , ні героя! Мама… Це перше слово, яке з радісною усмішкою промовляє дитина. Мама – це те слово, яке найчастіше повторює людина в хвилини страждання і горя. Кожен каже: «Найкраща мама – моя», бо безмежна її любов, її ніжність, хто б вона не була, і де б не жила.

Мама. Це найтепліше, найсвятіше слово для кожної людини. Мама – це символ любові і доброти, ласки і ніжності, найвірнішого кохання. Людина, чия любов не знає меж, хто найбільше нас любить – мама. Для кожної матері єдиною втіхою завжди залишаються діти. У них вона знаходить радість, ними пишається, ними живе.

Реалії сьогодення диктують нам, як заповіт Шевченка, — бути мужніми, попри втрати  — сильними! Вже зігрівається весняними теплими  променями земля, а матері, на жаль, ще досі  втрачають найцінніше в житті — своїх дітей  — під час  минулорічних  подій на Майдані, в кривавий час чорного лихоліття незавершеної ще війни. Вона  сьогодні  смертельним крилом блуду і обману, жорстокості і болю несе розруху і  втрати на сході країни, де на Донбасі горить земля, де смерть безжально збирає свої жнива,  забираючи  життя  найкращих синів України! Їх серця будуть завжди пломеніти невгасимою свічкою Ангелів Божих Небесних Сотень на захисті Вітчизни і в нашій пам’яті.

DSC00485

Мамо, не плач. Я повернусь весною.

У шибку пташинкою вдарюсь твою.

Прийду на світанні в садок із росою,

А, може, дощем на поріг упаду.

Голубко, не плач. Так судилося, ненько,

Що слово бабуню вже не буде твоїм.

Прийду і попрошуся в сон твій тихенько

Розкажу, як мається в домі новім.

Мені колискову ангел співає

I рана смертельна уже не болить.

Ти знаєш, матусю, й тут сумно буває

Душа за тобою, рідненька, щемить.

За те, що віднині будеш сама.

Мамочко, вибач за чорну хустину

Тебе я любив. I любив Україну

Вона, як і ти, була в мене одна.

Життя продовжується  попри всі хвилини жалю, години болю і місяці розпачу. Але мине чорна хмара печалі і суму, зійде на небосхилі сонце правди, вернеться радість життя  і наступить  час Божого благословення і  святої    істини! І стане кожна жінка, як це було всі віки  берегинею родоводу і домашнього вогнища, зігріваючи серця  своїх коханих,  дітей і стареньких. Бо так в житті було і буде завше.

Я – жінка! Ви чуєтє, люди, я —  свічка.

Запалена Господом на віки.

Неправда, що я ребро чоловіче.

Цю казку придумали чоловіки.

Я – жінка. Я річка бурхлива й неспинна,

Що в повінь зриває верхи берегів.

Хто каже, що я підкорятись повинна?

Це ще одна вигадка чоловіків.

Я – жінка. Природою створена пісня.

Яку чоловік заспівать не зумів.

Я — мрія і спогад. Майбутнє й колишнє,

Я – щось незбагненне для чоловіків.

Я – жінка. Я, дійсно, слабка половина.

Нехай переможцям — лаврові вінки!

Історію творять, звичайно, мужчини,

Але лише так, як захочуть жінки.

DSC00507

DSC00503

DSC00501

DSC00499

DSC00498

DSC00497

DSC00491

DSC00488

DSC00487

 

DSC00477

DSC00474

DSC00473

DSC00471

DSC00470

DSC00469

DSC00468

DSC00467

DSC00452

DSC00449

DSC00448

DSC00445

DSC00428

DSC00429

DSC00433

DSC00440

DSC00444

DSC00421

Зі святом, наші  берегині! Хай вам завжди щастить!

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner