baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

Минулого тижня співробітниками слідчого та оперативного управлінь фінансових розслідувань ГУ ДФС у Дніпропетровській області ліквідовано «конвертаційний центр», який надавав послуги підприємствам реального сектору економіки декількох областей України з формування штучного податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку.

Діяльність цього товариства з обмеженою відповідальністю зводилась до того, щоб переводити безготівкові кошти у готівку (конвертація) для різних підприємств через відкриті у кількох банках рахунки. Клієнти конвертаційного центру перераховували на рахунки фірми певну суму коштів, а керівники фірми знімали готівку. Щоб не платити податки, спритники оформляли свій податковий кредит та витрати, використовуючи документи і реквізити безлічі неіснуючих фірм.

Зловмисників оперативники затримали вранці перед виходом з місця помешкання, якраз коли ті готувались черговий раз переміщати свій основний мобільний офіс та переводити у готівку чергову порцію гривень, яка згодом була заблокована.

Одразу, були проведені обшуки в офісі та вдома, у приватній автівкі та банківському сейфі на ім’я організатора. Як виявилось у ході оперативно-слідчих заходів, знаряддями для здійснення задуманого були печатки підприємств у кількості майже півтори сотні, чекові книжки з відтисками печаток та підписами посадових осіб цих підприємств, бланки податкових накладних, Усе це, звичайно ж, було вилучено, та заблоковано на рахунках майже півмільйона гривень.

Уже тепер стало відомо, що сума проконвертованих через рахунки фірми коштів сягає близько 100 мільйона гривень. А зараз податківці виявляють повний список фірм реально існуючого сектору економіки, які користувалися послугами конвертаційного центру, ініціюються перевірки суб’єктів підприємницької діяльності, що вже скористалися його послугами.

На даний час вирішується питання щодо арешту основних підозрюваних, проводяться слідчі дії у відношенні учасників «конвертаційного» центру, а також проводяться заходи по відшкодуванню збитків, нанесених державі.

Конвертаційні центри, як спосіб відмивання грошей та ухилення від сплати податків різко втрачають актуальність. Їх діяльність виявляється і неминуче припиняється. Тож реальним підприємцям і керівникам фірм економічно вигідніше платити податки, ніж працювати із сумнівними «партнерами», що обіцяють допомогти «зекономити» на сплаті податків, та не підставляти під удар свою репутацію.

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner