baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

14 лютого  в с. Кочережки відбулось офіційне відкриття  ХХІV районного фестивалю народної творчості «Сільські вечорниці»  під девізом: «Наш творчий салют Павлоградський, як дарунок переможній весні», присвячений 70-річчю свята Перемоги.

Всіх гостей  на подвір`ї Народного дому зустрічала запальна українська музика. У «куренях» фермерських господарств господарі запрошували присутніх пригоститися різноманітними стравами.

У фойє Народного дому було представлено роботи народних умільців села та шкільних гуртків Кочережківського навчально-виховного комплексу.

кочережки 1

кочережки 2

кочережки 3

кочережки

А на сцені Народного дому відбулося справжнє гуляння на українських вечорницях. За режисерською задумкою всіх шанувальників пісні танцями та жартами зустрічали в імпровізованій українській оселі співуча та талановита родина села Кочережок — фольклорний гурт «Перевесло», дитячий вокальний ансамбль «Бубонці», вокальний ансамбль «Дзвіночок», народний вокальний ансамбль «Любава», народне вокальне тріо «Лілея» . Фіналом свята стала пісня у виконанні всіх учасників фестивалю: «За столом збирається родина».

Продовжилося свято на подвір`ї Народного дому розіграшем лотереї сільськогосподарської продукції. Усі виручені кошти з продажу печених виробів та квитків лотереї перераховані в лікарню ім. Мечникова для поранених в зоні АТО.

Естафету районного фестивалю перехопила село Троїцьке, де 17 лютого пройшов святковий фестивальний вечір, присвячений пам’яті небесної сотні та українських військових — героїв АТО.

У фойє  СБК всі присутні оглянули виставки  місцевих народних умільців та доробки  дитячої  творчості та прийняли активну участь у благодійній акції по збору коштів воїнам у зоні АТО.  Всю зібрану суму передано до виконкому  Троїцької сільської ради для їх подальшого направлення до військових частин на потреби героїв — захисників Вітчизни.

На сцені СБК  для односельців було показано уривок народно – календарного дійства свята Масляної з виконанням пісень  учасниками  дитячих вокальних ансамблів «Надія» та «Пролісок» та театралізовану  постановку з використанням уривку  традиційного народного обряду  «Водіння Колодія».

Пісенним дарунком односельцям  став виступ  вокальних гуртів   — народних  ансамблів – фольклорного «Краяни» та вокального «Горлиця», дитячого фольклорного гурту «Гопачок», дитячого вокального гурту «Козаченьки».

Доброю традицією в селі Богданівка стало відзначення Масляної в рамках районного фестивалю «Сільські вечорниці». Так, 18 лютого колективи Богданівського сільського будинку культури: фольклорний ансамбль «Голубки», жіночий клуб «Надія», клуб «Ліра», дитячий ансамбль «Нотки», учасники студії естрадного співу «Настрій» — Катерина Дмитрієва, Олександр Бєляєв та Юлія Мартинова провели жителів села  по сторінках тижневого «Масляного» календаря, розповідаючи про значення кожного дня свята. Гуляння продовжилось піснями, танцями, проведенням захисту кулінарних витворів. Фіналом дійства стало спалення опудала Зими з надіями всіх присутніх на добрий урожайний рік.

богданівка

богданівка1

богданівка2

богданівка3

За  велику  духовну працю  з  патріотичного виховання молоді,  виховання почуття любові до рідної землі та своїх земляків провідним аматорським колективам Кочережківського НД, Троїцького та Богданіського СБК вручено Подяки  від  настоятеля Свято – Троїцького Храму отця Анастасія та солодки призи.

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner