baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

До граничного терміну подачі платниками уточнюючих розрахунків або заяв з метою застосування податкового компромісу залишилось 58 календарних днів.

Податковий компроміс – режим звільнення від юридичної відповідальності платників податків за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року. Податкові зобов’язання суб’єкту господарювання доведеться сплатити до бюджету у розмірі 5 відсотків від суми заниження податкового зобов’язання. Інша частина 95 відсотків вважається погашеною за наслідками досягнення податкового компромісу. При цьому штрафні санкції до платника податків не застосовуються, а пеня відповідно не нараховується.

Нелегальний працівник – порушник і штрафник!

ГУ ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу суб’єктів господарювання, які використовують найману працю про фінансову відповідальність в разі:

— фактичного допуску працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту), оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичної роботи повний робочий час, та виплати зарплати (винагороди) без нарахування та сплати ЄСВ – у 30 кратному розмірі мінімальної зарплати (36540 грн), встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення;

— порушення встановлених строків виплати зарплати працівникам, більш як за один місяць, виплата її не в повному обсязі – у 3-кратному розмірі мінімальної зарплати, встановленої на момент виявлення порушення (3654 грн);

— недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці – у 10-кратному розмірі мінімальної зарплати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення (на разі це 12 180 грн);

— порушення інших вимог трудового законодавства – у розмірі мінімальної заробітної плати (1218 грн).

Нагадуємо, що працівник не може бути допущений до роботи без повідомлення органу ДФС про прийняття працівника на роботу.

 

Січневі надходження до бюджету від дніпропетровських платників єдиного податку — понад 53 млн. грн.

У січні 2015 року платники податків, які перебувають на спрощеній системі оподаткуван-ня, збагатили місцеві бюджети Дніпропетровської області на 53,3 млн. грн. Порівняно з відповідним періодом 2014 року сплата податку зросла на 10,7 млн. грн., або на 25% .

Переважна більшість суми сплачена підприємцями-фізичними особами – 42,2 млн. грн., що на 9,6 млн. грн. більше минулорічних надходжень. Юридичні особи спрямували до бюджету 11,1 млн. грн., що перевищує надходження січня минулого року на 1,1 млн. грн.

Нагадаємо, що Законом України від 28 грудня 2014 року №71-VІІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» зменшено з 6 до 4 кількість груп платників єдиного податку.

 

Більше  37 мільйонів гривень ЄСВ надійшло від платників Західнодонбаського регіону

Більше  37 мільйонів гривень ЄСВ надійшло від платників Західнодонбаського регіону у січні 2015 року, — констатувала начальник Західно-Донбаської ОДПІ ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області Ірина Яремчук під час зустрічі з представниками місцевих засобів масової інформації.

Всього подали звітність по єдиному соціальному внеску у січні 2015 року 2017 суб’єктів господарювання. Варто відзначити, що електронною поштою надійшло 1989  звітів, а це 98,6% від загальної кількості.

Для зручності платників у податковій інспекції працює Центр обслуговування платників, в якому створено умови для подання звітності з єдиного соціального внеску, а також отримання консультації стосовно нарахування та заповнення звітності. Розміщено усю необхідну інформацію з єдиного внеску, а саме: реквізити рахунків, інструкції щодо порядку сплати, формування та подання звітності, зразки бланків звітності. Для дистанційного звітування платникам потрібно завантажити відповідне програмне забезпечення та безкоштовно отримати цифровий підпис у відділеннях реєстрації акредитованого Центру сертифікації електронних ключів.

“Загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням за рахунок єдиного внеску громадянам гарантується право на соціальний захист, зокрема, на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, гідне пенсійне забезпечення. Тому повна і своєчасна сплата ЄСВ – це не лише обов’язок перед державою, але і захищені соціальні гарантії для кожного”, — підкреслила Ірина Яремчук.

 

Про військовий збір під час зустрічі з платниками податків у Західно-Донбаській ОДПІ

Впродовж серпня-грудня 2014 року платниками податків Західнодонбаського регіону перераховано до державного бюджету 15,8 мільйонів гривень військового збору. Лише у січні 2015 року на потреби армії надійшло 3,6 млн. грн. Про це повідомила під час зустрічі з представниками суб’єктів господарювання начальник Західно-Донбаської ОДПІ ГУ Міндоходів у Дніпропетровській області Ірина Яремчук.

Це важливе і актуальне питання сьогодення. Хочу нагадати, що військовий збір було впроваджено із 3 серпня 2014 року. Ставка збору складає 1,5% від об’єкта оподаткування. Сплачувати його повинні фізичні особи – резиденти (нерезиденти), які отримують доходи з джерела їх походження в Україні, а також податкові агенти. Але з 1 січня .2015 року його слід утримувати з оновленої бази, а саме: об’єктом обкладання військовим збором є доходи, визначені статтею 163 Податкового кодексу України. Тобто, збір, починаючи з 1 січня  2015 року слід утримувати з тих же доходів, з яких утримують податок на доходи. Відповідальними за утримання (нарахування) та сплату (перерахування) збору до бюджету є особи, визначені у статті 171 цього Кодексу.

“Ці кошти спрямовуються не лише на фінансування армії, але й сприяють підвищенню її боєготовності та зміцнення обороноздатності держави. Дякую всім платникам за сумлінність та відданість своїй країні”, — зазначила на завершення зустрічі Ірина Яремчук.

Сервіс «Пульс»

ГУ ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що сервіс «Пульс» дає змогу платнику повідомляти про неправомірні вчинки або бездіяльність співробітників податкової безпосередньо керівництву служби. Завдяки «Пульсу» представники бізнесу, в тому числі і суб’єкти ЗЕД, мають можливість повідомити про неправомірні дії або бездіяльність співробітників Державної фіскальної служби керівництво відомства та оперативно вирішити суперечливі питання, що виникають не тільки у сфері адміністрування податків, а й під час здійснення митного контролю й митного оформлення.

Номер цілодобової телефонної лінії «Пульс»: (044) 284-00-07.

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner