baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner
baner

З метою належного заповнення платіжних доручень для перерахування ЄСВ ГУ ДФС у Дніпропетровській області нагадує про необхідність зазначати у полі «Отримувач» платіжного доручення під час сплати ЄСВ: код ЄДРПОУ відповідного органу ДФС. Саме на ім’я територіальних органів ДФС відкриті рахунки для зарахування ЄСВ, адже ЄСВ зараховують на небюджетні рахунки.

Станом на 17.02.2015 р. рахунки для сплати ЄСВ у 2015 році залишилися незмінними.

 

Бюджетним установам – земельний податок

ГУ ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що  з 1 січня 2015 року бюджетні установи вилучено із числа пільговиків зі сплати земельного податку. Відтепер пільгу з його сплати бюджетні установи можуть отримати лише за рішеннями міських, сільських і селищних рад.

Тож бюджетні установи повинні до 20 лютого надати декларації по земельному податку та орендній платі за земельні ділянки  державної і комунальної власності (крім громадян) на 2015 рік за ставками, що діяли до 31 грудня 2014 року.

 

Податковий календар на 20 лютого

ГУ ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що 20 лютого — останній день подання:

декларації акцизного податку за січень 2015 року;

Звертаємо увагу, що виробники тютюнових виробів здійснюють авансову сплату акцизного податку при придбанні марок акцизного податку в сумі, розрахованої з урахуванням мінімального акцизного податкового зобов’язання із сплати акцизного податку на тютюнові вироби та ставок податку, діючих відповідно до норм Податкового кодексу України з доплатою (у разі потреби) на день подання податкової декларації.

декларації зі збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності за січень 2015 року;

декларації по земельному податку та орендній платі за земельні ділянки державної і комунальної власності (крім громадян) на 2015 рік;

декларації платниками єдиного податку четвертої групи на 2015 рік;

подання звіту по єдиному внеску, нарахованому за попередній календарний місяць роботодавцями за найманих працівників.

 

Про право нарахування ЄСВ

ГУ ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що з 2015 року роботодавці, які здійснюють нарахування заробітної плати найманим працівникам за основним місцем роботи в розмірі, який не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який нараховується заробітна плата, зобов’язані сплатити не менше мінімального страхового внеску за таких працівників.

Приватним підприємцям на загальній системі оподаткування та особам, які провадять незалежну професійну діяльність та якими у звітному році або окремому місяці звітного року не було отримано дохід (прибуток) надано право, у разі необхідності самостійно визначити базу нарахування.

 

Згадайте про неоподаткований дохід до 16.04.2015

ГУ ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що платник податків, який вирішив скористатися процедурою податкового компромісу, має право до 16.04.2015 р. (включно) подати відповідні уточнюючі розрахунки податкових зобов’язань за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики.

До затвердження форми такого розрахунку для застосування податкового компромісу платник податків має право подати уточнюючий розрахунок за діючою на час подання формою як окремий документ з поясненням мотивів його подання для застосування податкового компромісу та з переліком (описом) операцій, щодо яких здійснено уточнення показників податкової декларації.

 

Шановні підприємці!

У зв‘язку зі змінами до ПКУ просимо платників, які здійснюють роздрібну торгівлю алкогольними напоями, тютюновими виробами, нафтопродуктами звернутися до центрів сервісного обслуговування касової техніки для оновлення програмного забезпечення касових апаратів. Вдячні за розуміння.

 

Акцизний податок в максимальнороздрібній ціні

ГУ ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу суб’єктів господарювання, які займаються реалізацією підакцизних товарів, що  продаж товарів, на які встановлюються максимальні роздрібні ціни, не може здійснюватися за цінами, вищими за максимальні роздрібні ціни, збільшені на суму акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Максимальні роздрібні ціни — ціни, встановлені на підакцизні товари (продукцію з урахуванням усіх видів податків (зборів). Акцизний податок з реалізованих суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів не включається до максимальної роздрібної ціни.

 

До уваги власників транспортних засобів

ГУ ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу суб’єктів господарювання, які є власниками транспортних засобів, що використовуються до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см. про необхідність до 20 лютого подання контролюючому органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларації, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально. Та сплати податку авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.

 

Схожі публікації:

baner

Сектор з інформаційної діяльності та зв"язків з громадскістю

м. Павлоград, вул. Центральна, 98, каб.201, тел: (0563) 26-96-04

baner
baner
baner
baner